projektion

Skördetid

Med höstens ankomst så sänker sig mörkret över Stadsparken allt tidigare för varje dag. Vindarna från Kalmarsund blir kyligare och smeker trädens löv som skiftar färg och faller till marken. Samtidigt ställer Öland till med skördefest. Det är faktiskt Sveriges största skördefest som hålls på ön för tjugoförsta året i rad. Från den 27 september till den 1 oktober erbjuds ett stort antal aktiviteter över hela ön och Ölands Folkhögskola är en utav de medverkande.

Igår höll skolan öppet hus fram till klockan 24 och erbjöd bland annat teater, utställningar, servering och film. Ovan ser ni en husfasadsprojektion som visades och ett stämningsfullt inslag var den vackra skuggprojektionen till hyllning för hästen Lilly. Lilly var den sista av sitt slag och hennes kvarlevor har sitt säte på folkhögskolan. Hon var nämligen den sista ölandshästen och lånades tillfälligt ut till Konstmuseet för vår utställning med samma namn som vi höll den 30 november 2016 till den 12 mars i år.

De filmstuderandes uppdrag var just att projicera film på olika platser och på olika underlag. En uppgift med ett underbart utfall av variation på ett sagolikt vis. Kom gärna in på museet i din jakt på höststämning. På onsdag kväll kan vi erbjuda en guidad visning och på fredag har vi fri entré.
– Välkommen!