Expansions forgive too much but keep us tender and close

I Norra rummet på Växjö konsthall visas en installation med flera skulpturala delar av Sigridur Eggertsdottir. Sigridur är en isländsk / svensk textilkonstnärinna, bosatt och verksam i Kalmar och även en av mina medarbetare på Kalmar konstmuseum.

Installationen bär det poetiska namnet: ”Expansions forgive too much but keep us tender and close” och gestaltar kvinnoliv. En tidskrävande komposition, varsamt och kärleksfullt sammansatt med diverse olika material. Plast, textil och garn kombineras med en tydlig förståelse för återbruk. Skapelsen kan omöjligt anses brutal utan omsorgen vittnar utan tvivel om det motsatta. Sammansättning och färgval utstrålar en erotisk längtan utav närhet och intimitet. Sin storlek till trots så framstår det litet och sårbart samtidigt som det tar plats.

Utställningen öppnade den 21 september och den 15 oktober kommer en supersyjunta att hållas. Klockan 12 – 16 inbjuds vuxna och unga kvinnor för att arbeta med varierande material som tyg, papper, färg och återbrukad plast. Mer information finner du på: vaxjo.se/sidor/se-och-gora/ och jag kommer självklart att återkomma med ytterligare blogginlägg om Sigridur och supersyjuntan.

Installationen visas tom den 29 oktober och jag rekommenderar ett besök om ni befinner er i närheten eller om ni rentutav lockas av att medverka den 15 oktober.
– Gör det!