Needlework

Kulturvecka

Just nu håller vi på att tråckla ihop det sista inför helgens och veckans kommande festligheter. Ikväll invigs Ljus på Kultur, höstens stora kulturevenemang i Kalmar och på Öland där vi självklart medverkar på olika sätt.

På lördag firar vi Konstens dag med att inviga Sydosten 2017. En efterlängtad jurybedömd utställning som återvänder efter sex års uppehåll. Dagen därpå invaderas museet av kulturtanter som medverkar i vår första kulturtriathlon. Ett utsålt evenemang indelat i tre kulturgrenar som vi säkerligen kommer att rapportera om.

På höstlovet har KanKan <3 ateljén aktiviteter för skollovslediga barn i åldrarna 6-12 år. Detta hålls kl. 13-14.30, tisdag till torsdag och föranmälan lämnas till marie.karlsudd@kalmar.se. På onsdagen har vi sedvanligt kvällsöppet till klockan 20 och gästas av Helle Kvamme som initierat till Mittlandsskogens Mitt – Ett kulturhus i skärningspunkt. Höstlovsveckan avrundas med att vi visar en del av Electric Boogie den 3 – 5 november. En utställning, som hålls i samband med Kalmars danshelg Hiphop Weekend, om Hiphop-kulturens etablering i Sverige i början av 80-talet.

Mer information om Ljus på Kulturs övriga evenemang finns på: http://ljuspakultur.se/
Passa på att kultivera dig och hoppas att vi ses.