Stadsfest

Kalmar Stadsfest 2018

Under tre dagar i början av augusti bjuder Kalmar på Stadsfest. Kalmar konstmuseum är självklart en del av detta vilket vi firade med att hålla öppet kl. 11-21 med fri entré den 9–11 augusti vilket resulterade i drygt 4000 besökare.

Det gavs möjlighet att utforska experimentellt mode i relation till samtidskonst i Transfashional och man kunde även beskåda Ove Wallins bilder från inspelningen av Ingmar Bergmans Jungfrukällan I väntan på ljuset. Man kunde fascineras av Johan Thurfjells Odjuret eller undersöka alkemins rötter i Så som ovan så och nedan. Utöver våra utställningar hade man även tillgång till vår butik där vi passade på att hålla vår egen loppis. Dessa dagar höll Guldpaviljongen öppet till kl. 17 och erbjöd maskverkstad med Konstnärsgruppen Skräp. Ihop med museets pedagoger arbetades det med återvunnet material och experimenterades med porträtt vilket även firades med musik, verkstad och utställning.

Utanför vår entré fanns en italiensk matmarknad då The Italian Village återvände efter förra årets succé. Stadsparken kom även att bjuda på livemusik, barnbio, dans, film och mycket annat precis som Stadsfesten erbjöd något för alla åldrar och intressen.

Alla var välkomna och om vi inte sågs i något sammanhang i och med Kalmar Stadsfest så hoppas jag att vi snart träffas på museet. Vi fortsätter med fri entré på fredagar och ändrar till våra ordinarie öppettider från och med den 1 september.