• Detta evenemang har redan ägt rum.

Djupt minne och All Suns Forever i Venedig

12/5 klockan 16.0017.30

Under Venedigbiennalen presenterar vi femårsprojektet Djupt minne. Vår museichef Joanna Sandell kommer att introducera den konstnärliga plattformen som berör frågor om minne och globalt ömsesidigt beroende, och inom den ramen tillsammans med konstnären Michelle Eistrup diskutera olika aspekter av kultur och konstnärligt utövande.

Presentationen är en programpunkt under Microclimas iyEye of Benin, Comparing views on rituals som pågår under biennalen.

Michelle Eistrup kommer bland annat att prata om det förberedande arbetet för sin film Natanga Zuzu (All Suns Forever), som är del av Djupt minne-projektets plattform. I sitt verk återförenar hon objekt från afrikansk kultur, som finns i olika etnografiska samlingar i Skandinavien, med berättelser och människor i södra USA och till det gamla konungariket Kongo och Angola där de en gång samlades in.

Genom att sammanföra dessa objekt med sina ursprungliga geografiska platser och den större afrikansk-atlantiska diasporan vill Michelle Eistrup föra samman olika miljöer och samtidigt belysa de dolda betydelserna i de här förbindelserna.

Djupt minne är vårt program och plattform för konst med en koppling till Afrika. Projektet kommer att återkomma i utställningar, seminarier och publikationer under de nästkommande fem åren med bidrag från olika curatorer, skribenter, formgivare och konstnärer.

Vår pågående utställning Djupt Minne är den första delen av det längre projektet med samma namn.

Evenemang Kategorier:
, ,