• Detta evenemang har redan ägt rum.

Elevutställning Daniel Olsson

9/320/3

Daniel Olsson Lykta

LYKTAN
Ett utkast till Kalmar konstmuseum
Daniel Olssons Gymnasieprojekt 2016

”När arkitekterna Bolle Tham och Martin Videgård vann tävlingen om formgivandet av det nya konstmuseet i Kalmar, 2004, var det många som tyckte att deras arkitektur var vacker, modern och nyskapande. Men en stor majoritet tyckte att den var för fyrkantig, för liten och för tråkig.
Som en respons på de negativa reaktionerna mot det nya konstmuseet i Kalmar som öppnade 2008 har jag valt , som mitt gymnasieprojekt, att skapa min egna tolkning om hur museet bör se ut.
Syftet är att se hur folk kommer reagera på min idé och ifall de tycker att den skulle passa Stadsparken bättre eller om de tycker att det nuvarande museet passar mer. Samt för att jag personligen ska se om min egen idéprocess inom arkitektur håller.”

Vernissage onsdag 9/3 klockan 17.30

Börjar: