• Detta evenemang har redan ägt rum.

Kalmar konstförening 100 år!

22 november klockan 18.0022.00

I år fyller Kalmar konstförening 100 år. Detta firar vi med en helkväll på museet som börjar med öppnandet av Det spirar, det gäller livet – en utställning med donerade verk av Gunilla Skyttla och Raine Navin.

Kvällens program:
18:00 Invigning av Det spirar, det gäller livet
Anneli Berglund, konstkonsulent i Kalmar län, och Ove Thorsén, ordförande i föreningen Gunilla Skyttla och Raine Navins vänner.

Gunilla Skyttla och Raine Navin levde tillsammans i Kalmar från 1960-talet, men ställde ut och var verksamma som kursledare och inspiratörer i hela landet. Förra året lämnade de jordelivet, men de finns kvar i form av sina många verk och alla vänners minnen. Några av verken har de donerat till Kalmar konstmuseum, därför vill museet nu visa upp dessa tillsammans med tidigare förvärvade verk ur samlingen.

19:00 Kalmar konstförening 100 år!
Jubileumsfirandet inleds med att Sara Hemmingsson, konstvetare, och Fred Johanson, konsthistoriker, tar med oss på en kronologisk resa genom föreningens och museets historia från 1917 fram till idag. Därefter berättar tidigare museichef Erik Broman om sina år på museet och Joanna Sandell, nuvarande museichef om nutid och framtid. Inslaget avslutas med diskussion mellan dessa fyra.

20:30 Magi- och eldshow
Mr Bentone & Madame Bombardie bjuder på en uppvisning på museitrappan.

21:00 Jubileumsskål
Skål, mingel och tilltugg samt musikunderhållning med Easley Markovic Duo, cool jazz med för Kalmarpubliken välkända musiker.

Välkommen!

Bild: Hans Sandén, Glädje över arbetet.

Arrangörer

Kalmar konstförening