Konstens dag 2017

28 oktober klockan 11.0020.00

Evenemang Navigation

Lindöateljéerna, Kalmar konstmuseum, Teatergalleriet, Rotundan, Galleri Monica Strandberg, och Konstfarstun bjuder in till en heldag med konst!

Lindöateljéerna Öppet hus klockan 11-15. Titta in i tolv konstnärsateljéer, fika med hembakade tårtor och tårtbuffé, se indigofärgning som pågår i textilfärgeriet, se utställningen av Åsa Jonassons indigofärgade arbeten i caféet, eller var med i en skapande workshop 12-14.

PPPINNIGT: Workshop med pinnar, poesi och porträtt. Med fantasi och förundran låter vi pinnar ta form och uttryck. Pinnpoeter och pinnkonstnärer i alla åldrar är välkomna!

Galleri Monica Strandberg: Utställning med Caroline Möller, konstnär och konstnärssamtal med Caroline Möller klockan 13. Korvgrillning från klockan 17. Öppettid 12-20

Kalmar konstmuseum: Vernissage av Sydosten 2017, design och konsthantverk, klockan 14. Sydosten 2017 ägnas åt design och konsthantverk, men i övrigt är temat fritt. Precis som tidigare år är den öppen för alla, både professionella och amatörer, som har koppling till de tre landskapen i sydost: Småland, Blekinge och Öland. Öppettid 11-20

Teatergalleriet: Finissage för Anders Lönn. Klockan 16 berättar Anders Lönn om hur han gör när han kascherar och beskriver andra tekniker som han använder sig av för att konstruera objekt. Kascherade objekt finns representerade i utställningen. Teatergalleriet bjuder på dryck och tilltugg. Öppettid 11-17

Rotundan: Ljusets Barn med Emma Tenke och Fincha Bill Carter. Emma och Fincha har sedan gymnasietiden samverkat i både musik- och konstprojekt. De är unga och motiverade att hela tiden kommunicera med sin omvärld genom måleri, teckning och musik. Språket blir gemensamt när de samarbetar. Ljusets barn är en utställning som kommit till genom deras senaste separata utställningar på Öland under Skördefesten.

Konstfarstun: GENESIS Funderingar över vad som har varit och vad som ska komma. En fönsterinstallation av Anna Berg och Rosemarie Holmström. Konstfarstun, Smålandsgatan 8 i Kalmar. 27 oktober – 5 november, dygnet runt.

KONSTNÄRSGRUPPEN SKRÄP gör performance mellan programpunkterna och kommer att dyka upp i närheten av dem under dagen. Genom korta verk guidar de vidare från aktivitet till aktivitet. Alla performance är inspirerade av någon av Ljus på Kulturs olika utställningar.

Evenemang Kategorier:
, ,