Konstkollo i sommar

25 juni13 juli

Guldpaviljongen i Kalmar Stadspark kommer även att ha en mobil verksamhet i form av Konstkollon i sommar. Där kan unga på plats få uttrycka, undersöka och testa graffiti, sprejmåleri, teknik, bygga, skulptera och måla under en vecka. Varje plats får besök av en konstnär som håller i Konstkollot. Verksamheten utgår från platsen, det framtida kulturarvet och vad deltagarna vill ta vara på och uttrycka.

PLATSER OCH TIDER

Hultsfred, Kopparslagaren, v 26

Är du mellan 12–15 år och nyfiken på konst och teknik? Ta chansen att utforska 3D-skrivare, bygga modeller och rita och bli en ”maker-spacare”. På Makerspace träffas vi för att skapa tillsammans både fysiskt och digitalt.

Var: Föreningen Kopparslagaren,
Storgatan 61, Hultsfred
När: 25-29 juni, kl.11-15
Ålder: 12-15 år
Workshopledare: Jens Evaldsson, konstnär

Vi bjuder på fika och har kul!

Anmäl dig senast den 15 juni till: johanna.strand@kalmarkonstmuseum.se

Vimmerby, Warmbadhuset, v 26

Är du mellan 13–20 år och nyfiken på konst? Ta chansen att utforska material och tekniker – skulptur, glas, skissa, bygga och träffa en konstnär.

Var: Warmbadhuset i Vimmerby
När: 25-29 juni kl.11-15
Ålder: 13-20 år
Workshopledare: Anna-Linda Gabriel, konstnär

Vi bjuder på fika varje dag!

Anmäl dig senast den 15 juni till: johanna.strand@kalmarkonstmuseum.se

Påskallavik, Källströmsgården, v 27

Kom och testa graffiti, bygg, måla och ta en fika med oss under en vecka på Källströmsgården!

Du träffar Jonatan Wiegert som målar och visar hur sprejkonst funkar.

Var: Källströmsgården, Påskallavik
När: 2-6 juli kl.11-15
Ålder: 10-15 år

Ta med dig kläder som du kan måla i.

Vi bjuder på fika!

Anmäl dig senast den 15 juni till: johanna.strand@kalmarkonstmuseum.se

PS. 16 juni öppnar Källströmsgården sin sommarverksamhet. Kl 12-15 är Jonatan Wiegert på plats och du kan då testa på sprejkonst!

Emmaboda, Folkets hus, v 28,

Är du nyfiken på konst och är mellan 11-15 år? På konstkollo i Emmaboda kan du experimentera med färg, form, ljus och ljud och träffa nya vänner!

Du testar olika material och möter konstnärer under en vecka.

Var: Folkets hus, Emmaboda
När: 9-13 juli kl.11-15
Ålder: 11-15 år
Konstnärer: Veronica Lindblad och Oscar Söderström
Vi bjuder på fika och har kul!

Anmäl dig senast den 27 juni till: johanna.strand@kalmarkonstmuseum.se

Tiden för varje plats är kl.11-15, måndag-fredag. Ingen avgift och vi bjuder på fika!

Konstkollo är ett samarbete med konstföreningarna Emmaboda konstförening, Emmaboda, Kopparslagaren/ Makerspace, Hultsfred, Arvid Källströmsgården Påskallavik och Vimmerby konstförening, Vimmerby och vänder sig till unga mellan 12-16 år.

Anmälan görs till johanna.strand@kalmarkonstmuseum.se senast 15 juni 2018.

Konstkollo är ett samarbete mellan Kalmar konstmuseum och Sveriges konstföreningar Kalmar län med stöd från de lokala konstföreningarna på varje plats och kommunerna och Vimmerby Sparbanksstiftelse.

Om Konstkollo i Vimmerby tidning

Börjar: