• Detta evenemang har redan ägt rum.

Vernissage: Andrei’s Maria och I Väntan på Ljuset

16 maj klockan 17.0020.00

Under maj månad visar Kalmar konstmuseum två utställningar som förhåller sig till filmarbetarens vardag och livsvillkor. Ingela Johanssons videoverk ANDREI’S MARIA tar avstamp i Tarkovskijs filmatisering av Offret på Gotland, men utställningen är också en utforskning av exilens villkor.

Under flera decennier låg bilderna från Bergmans filminspelning av Jungfrukällan undangömda i en källare i Tingsryd. Ove Wallin följde som ung fotograf Ingmar Bergman under ett flertal produktioner. Han kom Bergman nära i både arbetsprocess och konstnärskap. I utställningen I VÄNTAN PÅ LJUSET får publiken en ny möjlighet att se de bortglömda bilderna.

Vernissage onsdag 16 maj klockan 17. Utställningen invigs av Joanna Sandell, museichef.

Ca klockan 17:15 hålls ett konstnärssamtal mellan Joanna Sandell, Ingela Johansson och Ove Wallin om att arbeta video- och fotobaserat.

Välkommen!

Evenemang Kategorier: