• Detta evenemang har redan ägt rum.

Vernissage: Andrei’s Maria och I Väntan på Ljuset

16 maj klockan 17.0020.00

Evenemang Navigation

Under maj månad visar Kalmar konstmuseum två utställningar som förhåller sig till filmarbetarens vardag och livsvillkor. Ingela Johanssons videoverk ANDREI’S MARIA tar avstamp i Tarkovskijs filmatisering av Offret på Gotland, men utställningen är också en utforskning av exilens villkor.

Under flera decennier låg bilderna från Bergmans filminspelning av Jungfrukällan undangömda i en källare i Tingsryd. Ove Wallin följde som ung fotograf Ingmar Bergman under ett flertal produktioner. Han kom Bergman nära i både arbetsprocess och konstnärskap. I utställningen I VÄNTAN PÅ LJUSET får publiken en ny möjlighet att se de bortglömda bilderna.

Vernissage onsdag 16 maj klockan 17. Utställningen invigs av Joanna Sandell, museichef.

Ca klockan 17:15 hålls ett konstnärssamtal mellan Joanna Sandell, Ingela Johansson och Ove Wallin om att arbeta video- och fotobaserat.

Välkommen!

Evenemang Kategorier: