• Detta evenemang har redan ägt rum.

Vernissage: Så som Ovan Så och Nedan och Odjuret

16 juni klockan 14.0017.00

Den 16/6 blir det dubbelvernissage på museet när både Så som Ovan Så och Nedan och Odjuret öppnar.

Så som Ovan Så och Nedan undersöks kristendomens rötter i alkemi och arkitekturhistoria. För utställningen har verk producerats specifikt för Kalmar konstmuseum med research både i Kalmarregionen och på Öland. Cecilia Ömalm har fördjupat sig i Designarkivets samlingar och Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans har för första gången arbetat i glas i samverkan med The Glass Factory i Boda.

I Odjuret fördjupar sig Johan Thurfjell i monstermyter och mytologier.

Genom båda utställningarna utforskas bland annat skulptur som ett utvidgat begrepp.

Utställningen invigs klockan 14 av Joanna Sandell, museichef, i närvaro av konstnärerna, och följs av en sommarfest fram till klockan 17.

Producerat med stöd av Kulturrådet.

Evenemang Kategori: