Designarkivet

TESTBILD

Designarkivet logoDesignarkivet är unikt i att det samlar och bevarar själva skapandet av svensk form och design. Samtidigt finns en rik samling som idag uppgår till över 120.000 objekt från olika formgivningsområden som textil, glas, mode och industridesign. Tillsammans med ett forskningsbibliotek ger detta fantastiska möjligheter för studenter, forskare och allmänhet att få kunskap om formgivningen i Sverige från förra sekelskiftet och framåt, dess historia och utveckling samt att beskriva designprocesserna bakom de producerade föremålen.

Designarkivet finns i Pukeberg, Nybro och har nya lokaler i ett område där design och kreativitet står i centrum. På området finns också Pukebergs glasbruk, Zero belysningsföretag, Ateljéhus Pukeberg för designers, konstnärer och konsthantverkare, Linnéuniversitetets designutbildning samt Kalmar läns Hemslöjdsförening.

Vi tar emot grupper som förbokas på telefon. Forskare som vill besöka Desígnarkivet är välkomna att kontakta oss på tel 0481-428 70 eller via e-post på adress: info@designarkivet.se.

Välkommen till Designarkivets webbplats

Sök i vår databas
Följ oss på Facebook