Kalmar konstmuseum öppnar (försiktigt) dörrarna igen

Sedan museet stängde för besökare i november har vi arbetat på bakom stängda dörrar. Vi har följt utvecklingen i regionen och sett över regler och rekommendationer för att se hur och när vi kan öppna igen på ett säkert sätt.

Från och med den 13 februari kommer vi återigen ta emot besökare, i begränsad utsträckning och på ett sådant sätt att både besökare och personal kan känna sig säkra.

Museet kommer vara öppet onsdag – söndag kl 11-16. I våra stora utställningshallar finns gott om plats, men vi har trots allt beslutat att begränsa antalet besökare till max 8 i hela byggnaden samtidigt.

Våra entrévärdar finns på plats för att svara på frågor och ge information, men vi kommer inte att hålla några gruppvisningar.

All vår personal följer myndigheternas rekommendationer och regler för avstånd och handhygien. Munskydd och handsprit kommer att finnas tillgängligt och våra lokaler städas noggrant.

Vi ser verkligen fram emot att kunna ta emot besökare igen, och hoppas att ni hjälper oss att kunna fortsätta hålla öppet genom att hålla avstånd och stanna hemma om ni känner er det minsta sjuka.

Museet följer hela tiden utvecklingen, och vi kommer att anpassa oss efter eventuella nya regler och rekommendationer beroende på situationen i regionen.

Årsmöte 2021

Välkomna till Kalmar konstförenings årsmöte, 28 april kl 19

Onsdag den 28 april kl 19.00 är det dags för Kalmar konstförenings årsmöte som i år kommer att bli i digital tappning. Föranmälan är obligatorisk och görs senast onsdag 21 april till info@kalmarkonstmuseum.se. Om du vill sk... Läs mer

Sydosten United återvänder i november 2022

Sydosten United återvänder till Kalmar konstmuseum i november 2022 i nytt, spännande format och med förhöjda ambitioner. När utställningen Sydosten senast visades på Kalmar konstmuseum hösten 2019 startades ett arbete med ett långsiktigt byggande av engagemang som sträcker sig utanfö... Läs mer

Kalmar konstmuseum släpper bokserie

Kalmar konstmuseum släpper de två avslutande delarna i en trilogi där man med fabeln som metod och med samtidskonstens hjälp tar sig an kulturarvet. Ett av landsbygdens populäraste djur, hästen, har fått ge namnet på den första av de två nya böckerna. I Hästen: Samtidskonst oc... Läs mer

Om skogen: digital filmvisning och panelsamtal

| Online, 21 april klockan 17.0018.30

Kalmar konstmuseum visar filmen Om skogen – kampen om Sveriges sista naturskogar och presenterar ett digitalt panelsamtal med filmskaparna och experter inom området. Anmälan skickas till info@kalmarkonstmuseum.se. Deltagare får en länk för att på egen hand kunna se filmen i förväg in... Läs mer
Ateljén

Ateljén

Utforska, undersöka, utveckla och utmana.

Vår verksamhet riktar sig till förskola och grundskola i åldrarna 4 – 12 år med visningar av utställningar och skapande i ateljén. Vi synliggör olikheter, möjligheter och mångfald bland material, tekniker, metoder och verktyg. Ingjuter mod och medvetandegör kreativitet. Vi GEMENskapar!

Sagt av elever i ateljén:
Det bästa med konst är att inget kan bli fel.

Vad coolt… jag älskar det här stället.

Det här blev jag riktigt nöjd med.

Designarkivet

Designarkivet

Arkiv för svensk formgivning

Designarkivet är unikt i att det samlar och bevarar själva skapandet av svensk form och design. Samtidigt finns en rik samling som idag uppgår till över 120.000 objekt från olika formgivningsområden som textil, glas, mode och industridesign.

Skiss av Åsa Gray, Strömmingar