Designbloggen

 • Arkivarie till Designarkivet

  Vi söker en arkivarie eller arkivassistent 50% till Designarkivet, Pukeberg, Nybro

  Designarkivet i Pukeberg, Nybro är ett nationellt arkiv som samlar kunskap om Svensk formgivning och designprocessen, från tidigt 1900-tal och framåt. Samlingen omfattar cirka 120 000 skisser och cirka 5000 objekt, företrädesvis textiler från mer än 750 formgivare. Den spänner över områden som inredning, möbeldesign, grafisk design, och textil- och produktdesign. Arkivet har också en biblioteks- och tidskriftssamling, bland annat en specialsamling; Rune Monös arbetsbibliotek.

  Designarkivet är en del av Kalmar konstförening liksom Kalmar konstmuseum och konstkonsulenten. Arkivet ligger i Nybro i Pukebergs glasbruksområde där det finns flera närliggande verksamheter som Kalmar läns hemslöjd, Ateljéhus Pukeberg med ett flertal konstnärer, belysningsföretaget Zero, Riksglasskolan och en restaurang. Designarkivet besöks av forskare, samlare, skolor och allmänheten. Designarkivet söker nu en arkivarie eller arkivassistent som kan arbeta 50% mellan 1 november till 30 mars 2019 med möjlighet till förlängning. Arbetsuppgift som arkivarie eller arkivassistent:

  • att ansvara för alla, inom arkivet, förekommande uppgifter såsom ordna och förteckna, upprätthålla arkivets samtliga rutindokument
  • att tillsammans med övrig personal på arkivet driva vårt arkivarbete framåt och följa med i den tekniska utvecklingen.
  • att sortera och arkivlägga skisser och arkivalier
  • att ta emot besöksgrupper och visa arkivet
  • att ta emot förfrågningar och expediera beställningar, både via telefon, besök och via e-post från forskare och allmänhet
  • att ge viss handledning i förekommande arbetsuppgifter

  Vi söker [...]

På Designarkivet

Sök bland 120 000 arkivalier, från över 700 formgivare.

Designarkivets databas Följ senast inlagda objekt