Klubbonsdag

Idag

KLUBBONSDAG och FÖRELÄSNING

Plan 2 Kalmar konstmuseum

Om att se träden i all skog – Jonatan Habib Engqvist om frihet och begränsningar utifrån Erla Haraldsdóttirs arbetssätt och måleriets förutsättningar.

Det du inte såg

The Unstraight museum gästar Kalmar konstmuseum och samtalar kring utställningen Drömmen om samlingen.

En levande gestaltning av boken Pendulum

Biblioteket, plan 3 , Sverige

En berättelse om Kalmar och Växjö har blivit en rörelse, där de båda städerna växelvis aktualiseras i visuella, auditiva och textuella vandringar...

Kortfilm från regionens alla hörn

Biblioteket, plan 3 , Sverige

Välkommen på en kavalkad av kortfilmer producerade i Småland, på Öland och i Blekinge. Här visar vi ett urval filmer som skapats i regionen de senaste två åren. Skräckfilm, musikvideos, animationer och korta dokumentärer m.m.

Doc Lounge på Museet

Biblioteket, plan 3 , Sverige

Loving Lorna är en finstämnd och varm coming of age-film från den irländska arbetarklassen idag. I samarbete med dokumentärfilmsklubben Doc Lounge visar vi festivalversionen med engelsk text. Fri entré för medlemmar

50kr

WORKSHOP + VISNING

Undersök fakta och fiktion i berättelsen om Lilly, den sista Ölandshästen tillsammans med konstnären Anna Lindvall och konstvetaren Sara Hemmingsson. Genom Signe Johannessens konstverk nystar vi upp historia, myter och poesi under en experimentell resa där vi arbetar med två slags lera. En av plast och en äkta.