Stöd oss

Inramade trycksaker och affischer

Kalmar konstmuseum är unikt. Det är Sveriges enda större länsmuseum som ägs av en ideell förening. Det är Kalmar konstförenings som självständigt diskuterar och väljer den styrelse som sätter riktningen för verksamheten. Ett medlemskap i Kalmar konstförening ger dig därför inflytande över kulturen, men det ger även museet resurser att förverkliga ambitionerna. På köpet får du fri entré året runt, med flera av Sveriges mest intressanta konstutställningar.

Samarbeten och sponsring

Kalmar konstmusem är intresserad av olika former av sponsorsamarbeten med företag och organisationer. Det kan vara långsiktiga samarbetsavtal för att ömsesidigt utveckla kompetens, marknadsföring och varumärkesbyggande. Det kan också vara kortare samarbeten för enskilda produktioner och projekt där olika förmånspaket erbjuds mot en direkt ekonomisk ersättning. Berätta dina tankar och idéer för museichef Bettina Pehrsson, tel. 070 – 225 81 29, bettina.pehrsson@kalmarkonstmuseum.se

Donationer och gåvor

Startskottet för Kalmar konstförening var en donation. Sedan dess har donationer av konstverk varit helt avgörande för våra möjligheter att utveckla konstsamlingen. Ett konstverk som antas till samlingen blir också tillgänglig för såväl forskare som allmänheten genom vår databas och visningar. Det får samtidigt en plats i konsthistorien, oberoende dess ekonomiska värde och vi tar ansvaret för konstverkets skötsel och bevarande för överskådlig tid.

Lika glada blir vi över ekonomiska gåvor som omedelbart kommer till stor nytta. Du kan välja att vara anonym och generell i din gåva, genom att sätta in pengar på vårt bankgiro 756-5831. Då använder vi pengarna för att vässa en utställning. Om du hellre vill se att pengarna används i ett annat syfte, kontaktar du vår museichef Bettina Pehrsson, tel. 070 – 225 81 29, bettina.pehrsson@kalmarkonstmuseum.se

Bli medlem

Som medlem i Kalmar konstförening gör du en viktig insats för konsten i Kalmar län. Läs mer om de förmåner som ett medlemskap i Kalmar konstförening ger.

För att bli medlem kan du antingen fylla i formuläret här på sidan så skickar vi information och inbetalningskort, eller så kan du betala in 200 kr (100 kr för pensionärer och studenter) direkt till till plusgiro 66 11 38-8 eller bankgiro 756-5831. Glöm inte ange ditt namn och adress!

Du kan även ge bort ett medlemskap i Kalmar konstmuseum. Fyll bara i formuläret så skickar vi dig all information du behöver.

Vi hanterar självfallet dina personuppgifter på det sätt som svensk lag vill.