Biblioteket

Biblioteket

Designarkivets bibliotek är möjligt att besöka under tider då personal finns på plats. Biblioteket omfattar personbiografier, allmän litteratur om design, hantverk, mode, textil och företag som verkat inom formgivning. Biblioteket uppdateras årligen med relevant nyutkommen litteratur. Samtliga böcker är referensmaterial, och kan därför inte lånas.

I biblioteket finns även en samling av katalogmaterial, dels kataloger producerade i anslutning till tidigare utställningar, dels en del företagskataloger, som IKEA 1961-2004, och katalogmaterial kopplat till enskilda designer, samt äldre akademiska uppsatser med anknytning till formgivare som finns representerade i samlingen.

Monösamlingen

I biblioteket finns en en betydande samling böcker som donerats av Rune Monö. Det är delar av den facklitteratur Monö använde sig av i sitt dagliga arbete, och ger en intressant bild av vad som kan vara relevant litteratur för en industridesigner. Samlingen innehåller även två tyska tidskrifter, FORM – Zeitschrift für Gestaltung,  60- till 90-tal och Zeitschrift für Semiotik 1981-96.