Designbloggen

 • Idé – process – arkiv! Höstlov på Designarkivet

  Snart är det höstlov (äntligen!) och på Designarkivet bjuder vi in till workshop tillsammans med designverkstaden Studio Goja!

  Idé – process – arkiv!

  När: 2 och 5 november
  Tid: kl 13:30-15
  Plats:
  Designarkivet i Pukeberg, Nybro
  Ålder: 8-15 år
  Kostnad: fritt inträde
  Anmälan: skickas till info@designarkivet.se eller görs på 0481-428 70. Den här workshopen äger rum över två dagar, vi börjar den 2 november och arbetar sen vidare den 5:e. Vi räknar en anmälan som medverkan på båda dagarna. (Max 10 platser)

  Hur skapas design egentligen? Hur går designprocessen till? Vad är en riktigt bra idé? Dyker den bara upp om vi har tur, eller kan vi faktiskt göra idéer? Finns det knep för att göra om en idé till något vi kan se, använda och experimentera med?

  I den här designverkstaden jobbar vi med textiltryck och designprocessen: från idégenerering med inspiration från Designarkivet, via skapande och experimenterande, till något som kan dokumenteras och arkiveras!

  Vi ses i utställningshallen i Pukeberg vid två tillfällen. Under första träffen utforskar vi designprocessen genom idéövningar och olika trycktekniker. Vi hämtar inspiration ur Designarkivets samling och börjar skissa på egna mönster.

  Andra träffen handlar om att dokumentera och arkivera det vi har skapat. Vilka skisser och experiment var viktiga för att komma fram till din design? Sparar vi allt vi gjort under processen, eller vill vi [...]

På Designarkivet

Sök bland 120 000 arkivalier, från över 700 formgivare.

Designarkivets databas Följ senast inlagda objekt