Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

En levande gestaltning av boken Pendulum

12/10 klockan 18.0019.00

Pendulum

Pendulum Kalmar Växjö är resultatet av ett samarbete mellan de konstnärliga utbildningarna vid Linnéuniversitet. Deltagarna i projektet är bildkonstnärer, musiker, författare och essäister. Alla är verksamma vid någon av de tre konstnärliga utbildningarna på Fakulteten för konst och humaniora: Design, Musik och Kreativt skrivande.

Projektets mål var att skapa ett verk som ”dramatiserar sin samtid”, ett verk som berättar hur städerna Kalmar och Växjö med sina olika miljöer samverkar med sina invånare.

Ju längre arbetet fortskred, desto tydligare blev det att samtiden fungerade som en pol i en pendelrörelse mellan då och nu, mellan minnet av något som varit och medvetenheten om det som är. Men arbetet beskrev även andra pendelrörelser – mellan bild och text, mellan dikt och musik och mellan Kalmar och Växjö, Linnéuniversitetets två städer.

Vår berättelse om två städer har blivit en rörelse där de båda städerna växelvis aktualiseras i visuella, auditiva och textuella vand- ringar, där Linnéuniversitetets båda städer gav sina egna stödje- punkter för projektets och deltagarnas associationsprocesser.

Pendeln blev en metafor för vårt arbete. Den hjälpte oss att svänga fram och åter, att fixera ögonblickets upplevelser och iakttagelser, men som också satte dessa i spel med och mot varandra.

Medverkande
Dan Alkenäs, musik
Charlotte Forsberg, sång
Cecilia Davidsson, kreativt skrivande
Pernilla Frid, design
Vasilis Papageorgiou, kreativt skrivande

Detaljer

Datum:
12/10
Tid:
18.00–19.00
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Biblioteket, plan 3
Sverige

Arrangör

Kalmar konstmuseum