Barn & unga

Konst väcker nyfikenhet och på konstmuseet väcker vi nyfikenheten på konst! Konsten kan vi använda som utgångspunkt i allt som rör och berör. Den sätter i gång de kreativa processerna i oss.

På vardagarna är verksamheten för barn och unga vid Kalmar konstmuseum riktad till skolor och förskolor. Kalmar konstmuseum är en fantastisk plattform och utgångspunkt för skolor och olika pedagogiska verksamheter, där vi arbetar utifrån konstmuseets varierande utställningar. Här kan man hitta teman och arbetsområden som berör de olika skolämnena.

På söndagar och lov är alla barn och unga välkomna att besöka oss för en kort inspirerande visning av en utställning för att sedan arbeta i vår konstverkstad på olika teman. Välkomna!

Boka visning

En visning tar i regel 1 – 1,5 timme beroende på utställning och grupp. Har du som pedagog speciella önskemål eller idéer så kontakta vår konstpedagog för diskussion. Kontakta oss också gärna om du har frågor kring våra olika verksamheter för barn och unga.

Veronica Lindblad,
koordinator för pedagogik och projekt
veronica.lindblad@kalmarkonstmuseum.se

Aktuellt skolprogram

Träffa konstmuseets pedagoger. I ateljén finns möjlighet att ta ut svängarna med olika material och idéer. Vi erbjuder också kompetensutveckling för lärare. Besöken är kostnadsfria för förskolor och skolor i Kalmar kommun. För andra kommuner tillkommer en kostnad.

Skolprogram Kalmar konstmuseum 2019-2020