Konstlabbet

Vinjettbild för Konstlabbet

Genom Konstlabbet erbjuder Kalmar konstmuseum något för alla åldrar. Låt din bebis upptäcka konsten i en barnvagnsvisning, ta med hela familjen på en Stor & Liten-visning eller låt fantasin flöda i ateljén. I Konstlabbet är ingen för liten eller stor för att låta konsten ge nya perspektiv och inspiration.

Konstlabbet har dessutom förberett aktiviteter inne på museet som barn med sina föräldrar kan utforska själva i utställningarna.

Under tiden som Kalmar konstmuseum är stängt för besökare på grund av de skärpta råden i Kalmar län, delar Konstlabbet med sig av idéer för skapande på museets Facebook-sida. Vi kommer att uppdatera med mer information om aktiviteter på sportlovet och under våren 2021 så snart vi kan!

konstlabbet

Vår skapande verksamhet för barn, 4-12 år (och medföljande vuxna om de vill), äger rum den sista söndagen i månaden kl 12–15 under vår och höst (kostnad 30kr/barn). Museets pedagog tar emot barnen i någon av våra utställningar, och utifrån den experimenterar vi sedan med färg och form och testar nya material och tekniker.

Stor och liten-visningar

Den första söndagen varje månad under vår och höst håller vi Stor och Liten-visningar av pågående utställningar klockan 14 (ingår i biljettpris). Välkomna till en gemensam konstupplevelse för barn och vuxna.

Utöver söndagarna ordnar vi även workshops och andra aktiviteter på lov och vid andra speciella tillfällen. Håll utkik på museets hemsida eller följ Kalmar konstmuseum på Facebook för att hålla koll. Här lägger vi även upp information om våra olika visningar.

Har ni egna idéer eller önskemål är ni alltid välkomna att kontakta oss på konstlabbet@kalmarkonstmuseum.se.

Välkomna!

Ring 0480 – 42 62 82 om du vill veta mer eller skicka dina frågor till konstlabbet@kalmarkonstmuseum.se