Guldpaviljongen i Stadsparken

27 juni19 augusti

Den 27 juni öppnar Guldpaviljongen i Stadsparken!

En verkstad, utställningsyta och arena – allt under ett tak!

I Guldpaviljongen kan du bygga, måla, printa, jonglera eller experimentera med material och berättande. Möt konstnärer, cirkusartister och pedagoger, testa något du inte prövat förut.

Guldpaviljongen är öppen 27/6 – 19/8. Bemannad onsdag – söndag 10:30 -15:00.

Grupper för barn och unga kan boka onsdag – söndag 10:30–12:00, övriga tider är alla välkomna utan föranmälan. För bokning kontakta: INFO@KALMARKONSTMUSEUM.SE, telefon: 0480- 42 62 82

Guldpaviljongen bjuder på olika teman hela sommaren och kommer även ha mobil verksamhet i form av konstkollon på flera platser i länet. Läs mer om dem här: Konstkollo i sommar

18-21 juni

Testa graffiti på Summercamp vid Långviken. Vi arbetar med graffiti-golvet till Guldpaviljongen tillsammans med Richard Carlsén och Jenny Forsberg. OBS! Anmälan till Kalmar kommun.

27 juni – 1 juli

Cyanotopi med konstnär Cecilia Ömalm, från utställningen Så som Ovan Så och Nedan på Kalmar konstmuseum. Vi skapar unika bilder med hjälp av cyanotypibehandlat tyg och solens eget ljus. Genom att lägga föremål direkt mot tyget framträder de i blått.

4 – 8 juli

Magi och alkemi med konstnär Lisa Jeannin, från utställningen Så som Ovan Så och Nedan på Kalmar konstmuseum. Väck din inre magiker genom övningar och magiskt pyssel. Tillverka trollstav, magisk dagbok, altarduk och amulett.

25-29 juli och 1-5 augusti

Vågar DU? Nycirkus + Konst med Saga Leipalu och museets konstpedagoger. Lär dig nya tricks du kan imponera på vänner och familj med. Träna koncentrationen och tålamodet med jonglering, balansen med att gå på lina, modet med att göra akrobatiska konster och hänga i trapets.

8-12 augusti

Vem är DU? Maskverkstad med Konstnärsgruppen Skräp och konstmuseets pedagoger under Stadsfesten. Vi arbetar med återvunnet material och experimenterar med porträtt. Vi firar festligt med musik, verkstad och utställning under Stadsfesten 9-11 augusti kl 10-17.

15-19 augusti

Guldpaviljongen och Konstnärsgruppen Skräp firar av sommaren tillsammans våra samarbetspartners UNIK, Kulturskolan, Songlines, Ateljén och Kan Kan. Vi arbetar med återvunnet material och experimenterar med porträtt.

Börjar:
Slutar: