Ateljén förskola – åk 6

Ett barn målar av ett träd i parken

Utifrån barnens frågor och tankar vill vi väcka nyfikenhet kring konsten. Tillsammans ser vi på en utställning där berättelsen om konstnären och verket vävs in mellan olika utmaningar anpassade till åldern. Därefter tar vi trapporna ner till ateljén. Här får man vara kreativ och skapa.

Två barn framför en tavla av en stående kvinnaI ateljén finns möjlighet att ta ut svängarna med olika material och idéer. Vi erbjuder också kompetensutveckling för lärare. Besöken är kostnadsfria för förskolor och skolor i Kalmar kommun. För andra kommuner tillkommer en kostnad.

Ring 0480-45 30 56 för information och bokning, eller mejla någon av oss konst- och skapandepedagoger:

monica.alskans@kalmar.se
ann.franksson-rundqvist@kalmar.se
marit.haunss-linden@kalmar.se

Följ ateljén på instagram

 


RELEVANT-priset 2014 till Ateljén på Kalmar konstmuseum

Relevant-priset tilldelas årligen en skola och en regional kulturaktör som bidragit till att ge skola och kultur möjligheter att mötas och utvecklas tillsammans. Vi är stolta över att årets pris tilldelades verksamheten i ateljén vid Kalmar konstmuseum.

Motiveringen lyder: ”Vasaskolan och ateljén har tilldelats RELEVANT-priset 2014. De har genom sin utmärkta samverkan satt eleverna i fokus och arbetat kreativt med en gemensam målstödjande ambition.”

Diplom Relevantpriset 2014 till Ateljén på Kalmar konstmuseum

 

 

 

 

 

 

 


Kalmar kommuns kulturpris 2013

I augusti 2013 tilldelades Ateljén på Kalmar konstmuseum Kalmar kommuns kulturpris med motiveringen: Ett engagerande arbete för och med unga människor är ett viktigt bidrag till deras vuxenblivande och till visionen om det kreativa Kalmar.

 

Fler bilder från ateljén