Arkivens dag på Designarkivet
Titta på – sitta på

Bild: Titta på, tryckt textil, Sven Fristedt för Borås Cotton

Arkivens dag firas i hela Norden den andra lördagen i november, i år med temat ”färg och form” – Designarkivets specialitet!

Färg och form är en sådan självklar och viktig del i vår vardag att det finns en hel yrkeskår som ägnar sig åt dessa frågor. Färg och form kan berätta om tid, identitet, plats och smak, men det är också något som vi kan njuta av för våra egna höga nöjens skull.

Inför årets upplaga av Arkivens dag har Designarkivet valt ut material av fyra formgivare från olika designområden: Sven Fristedt (textil), Milie McNaughton (mode), Erik Höglund (glas) och Marianne von Münchow (inredning och möblemang). Det blir såväl saker att titta på, som saker att (i tanken) sitta på.

Klockan 13.30 håller Designarkivet en visning av arkivutrymmena som avslutas klockan 14.00 med en kortare föreläsning om färg och form med arkivets pedagog Inger Stjerna. Med omsorg för arkivet kan vi under visningen endast ta emot ett begränsat antal deltagare, kom i tid för att säkra din plats. Under dagen håller vi dessutom vår lilla butik öppen där det bland annat går att köpa En bok om Designarkivet av Eva Wängelin, vykort med motiv ur samlingen och nytryck av Sven Fristedt-mönster.

Varmt välkomna!