• Detta evenemang har redan ägt rum.

ART TALKS / AiR SCANDINAVIA-TURKEY CONNECTIONS

9/11 klockan 16.3018.00

ArtTalk

Kalmar konstmuseum är värd för ett konstnärssamtal inom ramen för Region Jönköpings läns samtalsserie ART TALKS med presentationer av tre konstnärer och en curator från Turkiet som just nu tillbringar en månad på konstnärsresidenset AİR Scandinavia -Turkey Connections hos Kultivera i Tranås. De kommer att presentera idéer, tankar och åsikter med utgångspunkt i deras egna konstnärliga praktik i relation till Småland.

Residensprogrammet och samtalet är en del av Nya Småland som initierades av fyra konstinstitutioner, tre regioner och Linnéuniversitet. Projektet har som sin ambition att synliggöra, engagera och samordna lokala aktörer och lokal kunskap för att undersöka begreppet Småland.
Çağrı Saray (1979, Istanbul) är docent vid Istanbuls Marmara University och arbetar på idén om minnet i flera lager, personligt, socialt konstruerade och kollektiva minne.
Bahar Yürükoğlu (1981, Washington DC) arbetar just nu med ett pågående projekt om det skandinaviska landskapet. Med hjälp av fotografi, video och installation undersöker hon det ”mänskliga” i kultur och natur.
Zeynep Beler (1985, Ankara) arbetar ofta med fotografi och video och utforskar vardagsbilder som vanligtvis hittas i nyhets- och sociala medier.
Amira Akbıyıkoğlu (1983, Istanbul) ifrågasätter tanken på digitaliseringen i en era där gränserna mellan den verkliga och digitala förblir suddig.
Föreläsningen hålls på engelska och är ett samarbete mellan ART TALKS i Jönköping, New Småland och Kalmar konstmuseum och stöds av Region Jönköpings län och Kulturrådet.

Evenemang Kategorier:
, ,