• Detta evenemang har redan ägt rum.

Elevutställning: Emmy Eliasson och Niklas Englund

21 november9 december

Vårt program med elevutställningar fortsätter. Fram till 9/12 visar Emmy Eliasson och Niklas Englund från LNU utställningarna Mörker och Swedes.

Om Swedes, som du kan se i biblioteket, säger Niklas:
Min röda tråd i bildserien var att anonymisera personer på ett icke-uppenbart sätt, och leka med den stereotypiska bilden av en svensk som reserverad, tystlåten och konflikträdd. Jag ville också applicera ljusestetiken från Film-Noir som dramatisk effekt.

I Röda Rummet visar Emmy utställningen Mörker. Hennes första tanke med projektet var att med tio olika bilder gestalta och symbolisera tio melankoliska känslor: ilska, rädsla, ångest, hjälplöshet, förvirring, depression, ledsamhet, olycka, ensamhet, förtvivlan och smärta. Med få ljuskällor och annorlunda resurser skapar hon starka kontraster och mystik i sitt bildberättande.

Missa dem inte om du har vägarna förbi museet!

Börjar:
Slutar: