• Detta evenemang har redan ägt rum.

Ett samtal om konstböcker

4/10 klockan 18.0019.00

Vad är en konstbok? Kan en bok också vara ett konstverk? Och på vilket sätt?

Fyra förläggare med koppling till Öland diskuterar hur de arbetar med utgivning av konstböcker. Emanuel Cederqvist, Matilda Plöjel, Oscar Guermouche och Linda Bergman möts i ett samtal om publicering samt om deras olika förhållningssätt till konstböcker vad det gäller form, innehåll samt distribution.

• Emanuel Cederqvist är konstnär/fotograf och är uppväxt på Öland. Sedan 2014 är han med och driver förlaget och konstkollektivet Blackbook Publications.
  • Matilda Plöjel är bokformgivare, sommarboende på Öland och undervisar i visuell kommunikation på LNU/Kalmar. Sedan 2010 driver hon konstbokförlaget Sailor Press.
  • Oscar Guermouche är konstnär bosatt på Öland. 2020 grundade han konstbokförlaget Praun & Guermouche tillsammans med grafiska designern Sandra Praun.
  • Linda Bergman (Öland/Stockholm) är konstnär, skribent och chefredaktör för VERK tidskrift samt driver sedan 2018 förlaget Boris Press.

Från kl 17 finns möjlighet att träffa samtliga fyra förläggare. Bokförsäljning kommer att finnas. Samtalet börjar kl 18.

Fritt inträde!

Moderator: Bettina Pehrsson, museichef Kalmar Konstmuseum