Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstnärssamtal

23/11 klockan 18.3020.00

Gratis
Sasha och Petri

Sasha Huber och Petri Saarikko är på konstnärsvistelse i Kalmar län 16/11 till 9/12. Sasha är aktuell i Den sista ölandshästen och medverkade i utställningen Nordic Deligths. Under tiden kommer Petri Saarikko  att arbeta med flyktingbarn och körsång i Mörbylånga kommun.

I ett samtal på engelska med museichef Joanna Sandell presenterar de sig själva och sina konstnärskap.

Sasha Huber är en bildkonstnär med schweiziskt-haitiska ursprung, född i Zürich 1975. Hon bor och arbetar i Helsingfors. Hubers verk sysslar i huvudsak med politiska minnen och tillhörighet, särskilt i samband med koloniala rester som finns kvar i olika miljön. Känslig för subtila trådar som förbinder historia och nutid, använder hon och svarar på arkivmaterial i en skiktad kreativ praktik som omfattar video, fotografi, häftning, samarbeten med forskare, och prestationsbaserade interventioner. Hon har deltagit i många utställningar bland annat biennalen i Sydney 2014, Venedigbiennalen 2015 och konstnärsresidens tillsammans med regelbunden medarbetare konstnären Petri Saarikko. Hon har en MA från University of Konstindustriella högskolan, och genomför för närvarande doktorsavhandling om rasism genom linsen av konst vid institutionen för konst vid Aalto-universitetet i Helsingfors.
Petri Saarikko (b.1973) arbetar som bildkonstnär, och har sitt säte i Helsingfors. Saarikko kombinerar social kommentar med sin bakgrund som nya medier designer för att producera samhällsbaserade installationer. Hans arbete är mycket performativ i naturen. Saarikko inte skygga provokation, och ofta utmanar föreställningar om nationell identitet, konstnärlig författarskap eller officiella politiska diskurser, genom att ändra sitt sammanhang och därmed visar den sanna, artificiella karaktär dessa fenomen. Hans arbete syftar till att avslöja maktrelationer, för att göra plats för individuella berättelser, och tar ställning till förmån för jämlikhet. Saarikko curates oberoende social konst utrymmen: Kallio Helsingfors Konsthall (2011), Kallio Kunsthalle Wellington (2016) och samarbetar regelbundet med sin partner Sasha Huber.

Detaljer

Datum:
23/11
Tid:
18.30–20.00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Biblioteket, plan 3
Sverige

Arrangör

Kalmar konstmuseum