Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop: Den konstnärliga processen, skogen och vi!

27/9 klockan 13.0015.30

Upptäck Trollskogen tillsammans med konstnärer och naturguider!
Genom en kreativ workshop med konstnärerna Helena Wikestam och Sofia Sundberg får du prova på att tänka och se som en konstnär. Hur rör man sig genom skogen samtidigt som man tecknar? Kan du teckna de insekter du inte ser?

Under ett års tid har Helena Wikestam och Sofia Sundberg gjort konstnärliga undersökningar i Trollskogens naturreservat som resulterat i utställningen Under ekens bark höjer sig havet. Utställningen visades på naturum Trollskogen sommaren 2020. Där berörde de frågor kring människans relation till naturen, klimatförändringarna och biologisk mångfald.

Helena Wikestam och Sofia Sundberg är båda konstnärer verksamma på Öland. De har på olika sätt tagit avstamp från den öländska naturen för att undersöka ämnen som minne, miljö, och klimatförändringar. Tillsammans arbetar de just nu med ett projekt kring Ottenby naturreservat och Östersjön.

 

Workshopen vänder sig till vuxna, men barn är välkomna tillsammans med en vuxen. Deltagare tar sig till naturrummet i Trollskogen på egen hand men samåkning från konstmuseet är möjlig.

Kostnad 70:- per vuxen och 40:- per barn, material ingår. Max 15 deltagare.
Föranmälan till: info@kalmarkonstmuseum.se

Detaljer

Datum:
27/9
Tid:
13.00–15.30
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Trollskogen