Bettina Pehrsson blir ny museichef på Kalmar konstmuseum

Bettina Pehrsson, porträtt

Bettina Pehrsson har utsetts till ny museichef för Kalmar konstmuseum, Designarkivet i Pukeberg och konstkonsulenten i Kalmar län.

Bettina Pehrsson kommer senast från Marabouparken i Sundbyberg där hon som konsthallschef och konstnärlig ledare var ansvarig från byggnationen av den nya konsthallen och sedan dess etablerat den som betydande konstinstitution.

Tidigare var Bettina Pehrsson biträdande direktör på Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer. Hon har lång erfarenhet som projektledare och curator och har ett brett kontaktnät inom konstvärlden.

Bettina Pehrsson tillträder tjänsten på Kalmar konstmuseum den 1 februari 2019. Fram till dess blir Anneli Berglund tillförordnad museichef.

– Jag är så glad för att ha fått tjänsten och ser fram emot att få lära känna och arbeta med mina nya kollegor, säger Bettina Pehrsson.

Maria Lindmark, Kalmar konstförenings ordförande, tillägger:
– Vi är mycket glada att kunna meddela att Bettina Pehrsson blir ny chef för Kalmar konstmuseum, Designarkivet och konstkonsulentverksamheten. Styrelsen tog beslutet nu i veckan i fullständig enighet. Personalen har också varit delaktiga i rekryteringsprocessen och även där var Bettina förstahandsvalet. Detta trots att många mycket kompetenta och intressanta personer sökt tjänsten.

I Bettina får vi en mycket välrenommerad och erfaren chef med stort kontaktnät både nationellt och internationellt. Hon har erfarenhet av att driva en verksamhet med liknande förutsättningar, Marabouparken konsthall, och en gedigen samtidskonstkompetens. Vi är också glada över att Bettina sökt sig hit just utifrån ett intresse för vår region.

Det känns mycket bra att vi nu är klara med denna viktiga rekrytering. Vi önskar Bettina hjärtligt välkommen och får faktiskt gratulera både oss själva och konstlivet i Kalmar län!

Bettina tillträder tjänsten den 1 februari 2019. Fram till dess kommer Anneli Berglund att vara tillförordnad chef vilket också blir en bra, kompetent och trygg lösning för verksamheten.

 

Vid eventuella frågor, kontakta:
Maria Lindmark, ordförande Kalmar konstförening, 070-8554246