Vill du bli Designarkivets nya registrator?

Designarkivet växer – vi söker en registrator på 80%

Designarkivet i Pukeberg, Nybro är ett nationellt arkiv som samlar kunskap om svensk formgivning och designprocessen, från tidigt 1900-tal och framåt. Samlingen omfattar cirka 120 000 skisser och cirka 5000 objekt, företrädesvis textiler från mer än 750 formgivare. Den spänner över områden som inredning, möbeldesign, grafisk design, och textil- och produktdesign. Arkivet har också en biblioteks- och tidskriftssamling, bland annat en specialsamling; Rune Monös arbetsbibliotek.

Designarkivet är en del av Kalmar konstförening liksom Kalmar konstmuseum och Bild- och formutvecklaren i Region Kalmar. Arkivet ligger i Nybro i Pukebergs glasbruksområde där det finns flera närliggande verksamheter som Kalmar läns hemslöjd, Ateljéhus Pukeberg med ett flertal konstnärer, belysningsföretaget Zero, Riksglasskolan och en restaurang. Designarkivet besöks av forskare, samlare, skolor och allmänheten.

Designarkivet söker nu en registrator på 80% med tillträde den 1 september 2022.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i att samla, registrera, sortera, digitalisera och placera arkivalier. Du kommer även att tillsammans med övrig personal på arkivet driva vårt arkivarbete framåt och följa med i den tekniska utvecklingen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant registratorsutbildning eller med motsvarande kunskaper som du skaffat på annat sätt. Du bör ha erfarenhet av yrket och att arbeta med databassystemet Primus. Av stor vikt är att du har mycket god kännedom om svensk design- och formhistoria samt kulturarvsfrågor. Du har lätt för och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi ser gärna att du är strukturerad, noggrann och har god prioriteringsförmåga. För att trivas i rollen krävs att du kan arbeta självständigt med god förmåga att snabbt växla mellan olika typer av arbetsuppgifter och lätt för att samarbeta. Du tvekar inte heller att hjälpa till med alla typer av uppgifter som kan uppkomma i en mindre organisation och som snabbt måste hanteras. Vi är en liten arbetsplats som bygger på att vi fungerar väl tillsammans. Därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningen omfattar 80% och är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad i Nybro.

Ansökan
Din ansökan ska bestå av följande uppgifter: CV som dokumenterar din utbildning, arbetslivserfarenhet, projekt mm. Personligt brev som beskriver varför du har sökt anställning som registrator på Designarkivet och på vilket sätt du kan bidra till Designarkivets verksamhet.

Vi vill ha din ansökan och löneanspråk senast den 12 juni 2022. För mer information om tjänsten, kontakta Heléne Arthursson på helene.arthursson@designarkivet.se eller 0481-42870.

Välkommen med din ansökan!

Foto: Escapade, tryckt textil, Göta Trägårdh (1971)