En fantastisk dag

Hundvisning

Söndagens visning för hundar överträffade alla förväntingar. Sammanlagt 112 hundar och deras människor hann se utställningen Unobstructed Lines of Vision. Extra roligt var att hundvisningen rapporterats i ett tjugotal dagstidningar, direktsänd radio, besök från chefen på Sveriges Radio och TV4s nyheter och med tiotusentals Facebook-exponeringar.

För oss på museet handlade Johannas utställning på många sätt om hur vi ser på de föremål som vi alla betalat – men kanske inte ser. Nästa gång vi möter de här föremålen, tillbaka i sin naturliga miljö kommer vi se dem på ett annat sätt – lite som att känna igen en kändis på Kaggensgatan. Johanna Karlin själv vill gärna vända på den tanken. Hon ser hur de fyrfota besökarna fört med sig ännu en pusselbit av Kalmar in i utställningen, så att hundarna själv kan bli något man senare känner igen på stan.

Även Museichefen Bengt Olof Johansson är mycket nöjd, både med den fantastiska uppslutningen av besökare av alla storlekar, men också över hur hela personalen bidragit för möjliggöra hundvisningen på så kort tid;

– Det här är den näst mest besökta dagen sedan nyinvigningen 2008. Det verkar dessutom som om merparten var förstagångsbesökare. Även om det kan dröja innan det blir någon annan utställning som passar med hundar, så har vi visat att det går att  skapa oväntade möten med samtidskonsten. Och det är nödvändigt om museet ska locka till sig nya besöksgrupper.