• Detta evenemang har redan ägt rum.

Att driva galleri på landsbygden

20/4 klockan 17.0019.00

Vad krävs av galleri och gallerist för att vara attraktivt för konstnärer, konstmarknaden och publiken oavsett plats? Kan ett galleri på en mindre ort vara likvärdigt ett galleri i en storstad? Välkommen till en föreläsning med Ola Gustafsson (Elastic Gallery) för att höra mer om vad som attraherar en intresserad och köpande publik till ett galleri oberoende av vilken plats man verkar från.

Sedan sommaren 2020 är Ola Gustafsson verksam som gallerist i Jädraås i Gävleborgs län, strax utanför Ockelbo. Galleriet startade 2005 i hans lägenhet i Malmö och under tio år fanns galleriet i Malmö. 2014 flyttade galleriet till Stockholm för att 2020 ta steget att verka med byn Jädraås som fast punkt och med tillfälliga utställningar och projekt på andra platser. Galleriet representerar 16 konstnärer och har sedan starten deltagit i konstmässor i bl.a. Köpenhamn, Basel, Miami, Mexico City och Stockholm.

Ola kommer att vara med digitalt via Teams och efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor och mingla med varandra.

Vänligen anmäl dig senast den 14 april till: rita@galleristudior.com

Evenemang Kategori: