Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bästa Biennalen på Höstlovet!

31 oktober2 november

Välkomna till Bästa Biennalen 2023 – En konstfestival för barn och unga där du som ung kan uppleva och skapa konst tillsammans med andra. Bästa Biennalen är en konstfestival som äger rum vartannat år på en massa platser i södra Sverige.

Kalmar konstmuseum, Kalmar kommun och Virserums konsthall deltar hösten 2023 i Bästa Biennalen och arrangerar workshops för barn och unga på olika platser under höstlovet tillsammans med konstnärerna Studio Goja, Stina Lord, August Sörensson, Pernilla Frid och Allis Matei. Vårt gemensamma tema utgår från din bild av landsbygden och hur tror du den kommer förändras? Med kreativa verktyg undersöker vi och skapar tillsammans kring temat landsbygden och livet där i framtiden.

Vårt gemensamma program för höstlovet v 44

ARRANGÖR KALMAR KONSTMUSEUM

Marken är min, luften är fri! 

Välkommen till en laglös stadsplaneringsverkstad med Studio Goja!Det är väl konstigt att det går att äga mark. Ett stycke planetyta – hur kan den tillhöra någon? Den borde väl vara allas? Vad händer om den blir bara barnens?

Nu har vi hittat en bit mark som har delats upp i oregelbundna och ojämnt stora tomter. Alla deltagare får en tomt tilldelad att göra med vad hen vill. Inga regler gäller, inga bygglov krävs, du väljer själv. Tillsammans samlar vi idéer, skapar modeller och bygger upp landskapet bit för bit.

Tisdag 31 oktober kl. 13–15.30 inkl. fikapaus.Ålder 6–8 år

Onsdag 1 november kl. 13–15.30 inkl. fikapaus.Ålder 9–13 år

Föranmälan senast 27 oktober till konstlabbet@kalmarkonstmuseum.se

Det är kostnadsfritt att delta!

 

Mekaniska skulpturer 

Välkommen till en workshop ledd av konstnärerna Stina Lord och August Sörensson. Tillsammans bygger vi rörliga skulpturer av återvunnet material som vi har samlat in från olika platser på Öland. Enkla trämaterial används för att tillverka drivhjul, vevar och saker som rör sig på olika sätt. En ny generation återvinner och återuppfinner sina föräldrars och farföräldrars skräp!

FULLBOKAT! Tisdag 31 oktober kl. 12–15 inkl. fikapaus. Ålder: 7–13 år. Plats: Alungården i Södra Möckleby.

FULLBOKAT! Torsdag 2 november kl.12–15 inkl. fikapaus. Ålder: 9–15 år. Plats: Zokker i Mörbylånga.

Föranmälan senast 27 oktober till konstlabbet@kalmarkonstmuseum.se

Det är kostnadsfritt att delta!

 

ARRANGÖR KALMAR KOMMUN

Tryck till

Vill du dela dina tankar och drömmar med andra? Välkommen till en tryckverkstad för miniaffischer och miniböcker där du kan vara med och påverka med text och bild för hopp och förändring. I workshopen Tryck till! får deltagarna undersöka tryckteknik med enkla konstnärliga metoder.

Vi arbetar med det lilla formatet för det som är stort och viktigt. I vår tryckverkstad får du sätta ord och bild på din värld där allt och alla får plats. Du trycker med suddgummi som en slags stämpel. En rolig teknik där mycket går att göra! Workshopen leds av konstnären och illustratören Pernilla Frid.

 

Workshopen äger rum vid två tillfällen på måndagen 30 oktober på Smedjan i Kalmar

kl. 10.00–12.00Ålder: 10–12 år

kl. 14.00–16.00Ålder: 13–16 år

Workshopen äger rum vid två tillfällen på tisdagen 31 oktober på ungdomshuset UNIK i Kalmar

kl. 13.00–15.00Ålder: 13–16 år

kl. 17.00–19.00Ålder: 15–18 år

10–12 platser vid varje workshop-tillfälle. Först till kvarn gäller!

Föranmälan görs till kultursamordnare Fanny Loeb på mailadress: fanny.loeb@kalmar.se

Workshopen är kostnadsfri!

 

ARRANGÖR VIRSERUMS KONSTHALL 

Drömmen om landsbygden 

Landsbygden förändras hela tiden och det gör också vi som bor och befinner oss här. För 100 år sedan såg det helt annorlunda ut än det gör idag, hur kommer det se ut om 100 år i framtiden? Kommer kossorna få vingar och flyga bland träden? Kommer husen byggas upp och ner? Kommer vi odla godis bland vetefälten? Om du får drömma helt fritt, hur skulle din bästa landsbygd se ut i framtiden?

Tillsammans med konstnären Allis Matei skapar vi textila applikationer som gestaltar vår dröm om landsbygden.

Vill du veta mer om evenemanget eller anmäla dig så kontakta Alva Melin:alva.melin@virserumskonsthall.com, 0495-313 05

För mer information om plats och tid besök våra hemsidor: kalmarkonstmuseum.se , virserumskonsthall.com samt bastabiennalen.se

 

Bästa Biennalen är en regional satsning på barn och ungas möten med konst som startade i Skåne 2013. Sedan 2021 ingår också arrangörer i Region Halland, Jönköpings län, Kronoberg, Kalmar län och Blekinge genom Regionsamverkan Sydsverige. Verksamheten finansieras i huvudsak av respektive region och Kulturrådet. Bästa Biennalen har sin bas på Ystads konstmuseum.

Detaljer

Start:
31 oktober
Slutar:
2 november
Evenemang Kategorier:
, ,

Plats

Kalmar konstmuseum