Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstföreläsningar i höst

9/117/12

Pojke Rider I Vall Nils Kreuger

Nu har vi nya datum för konsthistoriker Fred Johansons omtyckta konstföreläsningar. Han föreläser sedan många år om olika aspekter inom konst och arkitektur. Vid tre tillfällen i höst gör han nya nedslag i samtiden och konsthistorien.

Eftersom det är begränsat antal platser är det först till kvarn som gäller. Anmälan görs till: info@kalmarkonstmuseum.se

Föranmäl dig till hela serien (200kr) eller enskilda tillfällen (100kr/föreläsning). Betalning sker i kassan på museet vid första tillfället, alternativt vid annan tidpunkt innan kursen börjar under museets ordinarie öppettider.

DATUM OCH INNEHÅLL

9 november kl.17.00, Torn och tinnar i Kalmar

Det är ofta lönande att se upp när man vandrar i en stad. Här får vi bildmässigt iaktta takutformningar på byggnadsverken som ofta betonade byggnadens och ägarens höga status.

23 NOVEMBER kl. 17.00, Tysk expressionism

Tiden mellan 1890 och 1920 var en storhetstid för denna era. En viktig start var Edvard Munch i Berlin som gav inspiration till grupper som Die Brücke och Der Blaue Reiter i München.

7 DECEMBER kl. 17.00, Nils Kreuger 1858 – 1930

Nils Kreuger är Kalmars kanske viktigaste konstnär. Han är känd för sin pointillism, gärna med inslag av tusch i fläckarna, och är även känd som en fin impressionist och samhällskritiker. Han var en viktig gestalt i Konstnärsförbundet.

 

OM FRED JOHANSON

Fred är en omtyckt och erfaren föreläsare och har sedan 1970-talet hållit kurser i konsthistoria, arkitektur och Kalmar stads historia. Fred har även tjänstgjort som chefsguide på Kalmar slott och genomfört ett stort antal stadsvandringar i Kalmar. I sina föreläsningar blandar han gammalt och nytt inom konst och arkitektur och illustrerar rikligt med bilder.

Bild: Pojke rider i vall, Nils Kreuger (1902)

Detaljer

Start:
9/11
Slutar:
7/12
Evenemang Kategori:

Plats

Kalmar konstmuseum

Arrangör

Kalmar konstmuseum