Elevutställning: Masker

6 februari24 februari

Under höstterminen 2018 besökte alla elever i åk 8 på Kalmarsundsskolan Kalmar slott och utställningen Da Vinci inventions.

Med anledning av detta besök gjordes ett ämnesövergripande tematisk projekt, där ett flertal ämnen deltog. Målet med projektet är att skapa ett mervärde för individen såsom sammanhang, kultur, upplevelse och glädje. Projektet ingår som en del av Kalmar kommuns Skapande Skola.

I slöjden arbetade eleverna med masker inspirerade från renässansens Venedig. Maskerna skulle uttrycka en känsla, och bakom masken anonymiteten.

I bilden målade eleverna parafraser, med utgångspunk från Da Vincis kända målningar Mona Lisa, Damen med hermelinen och Nattvarden. Syftet var att ändra bildens budskap, och fylla den med ett nytt innehåll.

Tidens gång har betydelse, dåtid blir nutid men i ny skepnad. På Kalmar konstmuseum visas nu resultatet av elevernas fria skapande och arbetsglädje.

Vernissage: onsdag 6/2, kl 17.

Börjar:
Slutar: