Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstföreläsningar i höst

29/927/10

Nu har vi nya datum för konsthistoriker Fred Johansons omtyckta konstföreläsningar. Han föreläser sedan många år om olika aspekter inom konst och arkitektur från historien och samtiden. Vid tre tillfällen i höst gör han nya nedslag i samtiden och konsthistorien.

Eftersom det är begränsat antal platser är det först till kvarn som gäller. Anmälan görs till: info@kalmarkonstmuseum.se

Föranmäl dig till hela serien (200kr) eller enskilda tillfällen (100kr/föreläsning). Betalning sker i kassan på museet vid första tillfället, alternativt vid annan tidpunkt innan kursen börjar under museets ordinarie öppettider.

DATUM OCH INNEHÅLL

29 SEPTEMBER kl.17.00, MODERNA MUSEET I MALMÖ

Från ett besök på museet i mars 2019 då bland annat Carl Fredrik Reuterswärd ställde ut. Vi tittar även på deras samling med verk av bland annat Louise Bourgeois och Rosmarie Trockel.

13 OKTOBER kl. 17.00, MODERNISM

Tiden mellan 1890 och 1960 är rik och nytänkande. Vi går igenom förändringarna och till exempel expressionism, kubism, dadaism, naivism och nysaklighet.

27 OKTOBER kl. 17.00, PORTIKER I KALMAR DEL 2

Vi fortsätter att studera portiker i staden och tittar den här gången på Ängö, Kattrumpan, Malmen och Bremerlyckan.

 

OM FRED JOHANSON

Fred är en omtyckt och erfaren föreläsare och har sedan 1970-talet hållit kurser i konsthistoria, arkitektur och Kalmar stads historia. Fred har även tjänstgjort som chefsguide på Kalmar slott och genomfört ett stort antal stadsvandringar i Kalmar. I sina föreläsningar blandar han gammalt och nytt inom konst och arkitektur och illustrerar rikligt med bilder.

Bild: utsnitt av Paul med meccano, Arthur Percy (1923)

Detaljer

Start:
29/9
Slutar:
27/10
Evenemang Kategori:

Plats

Kalmar konstmuseum

Arrangör

Kalmar konstmuseum