Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Konstföreläsningar i vår

22 februari21 mars

Bild: Ruin av S:T Britas kapell, Albert Theodor Gellerstedt (1871) Kalmar konstförening

Nu har vi nya datum för konsthistoriker Fred Johansons omtyckta konstföreläsningar. Han föreläser sedan många år om olika aspekter inom konst och arkitektur. Vid tre tillfällen i vår gör han nya nedslag i samtiden och konsthistorien.

Eftersom det är begränsat antal platser är det först till kvarn som gäller. Anmälan görs till: info@kalmarkonstmuseum.se

Föranmäl dig till hela serien (200kr) eller enskilda tillfällen (100kr/föreläsning). Betalning sker i kassan på museet vid första tillfället, alternativt vid annan tidpunkt innan kursen börjar under museets ordinarie öppettider.

 

DATUM OCH INNEHÅLL

22 FEBRUARI kl. 17.00, DE DROGO TILL ÖLAND

Ett 50-tal konstnärer, med det gemensamt att de bott eller verkat på Öland, presenterades på en utställning i Mörbylånga. Alla har det gemensamt att de funnit motiv och ljus som tilltalat dem på ön. Måleri av olika stilideal i en skön blandning allt från A.T. Gellerstedt till Sven Svensson presenteras.

7 MARS kl. 17.00, LEONARDO DA VINCI  1452 – 1519

Universalgeniet med allt från Mona Lisa till krigsmaskiner. Leonardo är inte bara känd som en av de stora nyskapande konstnärerna inom måleri och teckning under sin tid, utan också för sina djupsinniga tekniska konstruktioner som bland annat stridsvagn, kanoner, flygmaskin och fallskärm!

21 MARS kl. 17.00, SKULPTURER I KALMAR

Vi återser vår stad med skulpturala ögon från verken Ungdom av Carl Eldh till Mandala av Takashi Naraha, Unionsmonumentet av Roj Friberg, Nils Kreugers gravsten av Christian Eriksson och många flera verk. Skulpturerna i staden är i en del fall avbildande och i andra fall idébaserade.

 

OM FRED JOHANSON

Fred är en omtyckt och erfaren föreläsare och har sedan 1970-talet hållit kurser i konsthistoria, arkitektur och Kalmar stads historia. Fred har även tjänstgjort som chefsguide på Kalmar slott och genomfört ett stort antal stadsvandringar i Kalmar. I sina föreläsningar blandar han gammalt och nytt inom konst och arkitektur och illustrerar rikligt med bilder.

Detaljer

Start:
22 februari
Slutar:
21 mars
Evenemang Kategori:

Plats

Kalmar konstmuseum

Arrangör

Kalmar konstmuseum