Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

KONSTMUSEET BJUDER PÅ PENGAR

29/11 klockan 13.0015.00

Kö utanför museet

Vad: De första 100 som köar för att komma in får 100 kronor var
När: Lördagen den 29 november kl. 13.00
Var: Konstmuseet i Kalmar

I samband med utställningen Present Tense vill vi bygga en kö in till museet. De första 100 besökarna kommer att få 100 kr var, direkt i handen.

Initiativet är en intervention av konstnären Flo Kasearu, arkitekterna Grete Soosalu och Aet Ader, och urbanisten Andra Alaoe, alla från Tallinn. Det var också där, utanför konsthallen mitt i staden, som de 2010 organiserade den första ”Konstkön”.

Precis som i dagens butiksjippon fick de hundra första besökarna hundra estniska kronor var. Pengarna som delades ut kom från ett EU-stipendium för europeiska kulturhuvudstaden – som det året alltså var Tallinn.

Den baltiska Konstkön är ett budskap på flera olika nivåer: först och främst betraktas köer som en stereotyp från Sovjet-samhället, speglande en bristekonomi där man tvingas köa för varor. 2010, efter den ekonomiska krisen och den påföljande massarbetslösheten, återkom köerna i en annan form, nu vid arbetsförmedlingarna som erbjöd tillfälliga säsongsarbeten.

Konstkön för in köandet på den samtida galleriscenen, utforskande och kommenterande hur dagens museer och konstrum är pressade att ständigt söka nya och större publikgrupper.

Varmt välkommen att köa för Kalmar Konstmuseum, du också! Det lönar sig.

Detaljer

Datum:
29/11
Tid:
13.00–15.00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Plats

Kalmar konstmuseum

Arrangör

Kalmar konstmuseum