• Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstlabbet i Parken, sommar 2021

17 juni15 augusti

Välkommen till Konstlabbet i parken sommaren 2021. Vi börjar aktiviteterna torsdag 17 juni, v 24

Utifrån sommarens utställning Havet på Kalmar konstmuseum ger vi oss ut på en skapande resa till havs. Med sin storslagenhet och sina okända djup har havet gett upphov till otaliga historier och fantastiska upplevelser. Hur samspelar vi med havet idag? Vad betyder havet för dig? Vilka berättelser om havet vill du dela med dig av?

Ålder: Från 4 år
Kostnad: 30kr/barn

Ingen förbokning behövs. Handtvätt och handsprit finns tillgängligt och vi hjälps åt att hålla avstånd.

Vi bygger farkoster

V 24: torsdag – söndag, 17–20 juni, kl 13 – 16
Oscar Söderström, pedagog

Människor har i alla tider byggt farkoster för att färdas på vatten – allt från enkla flottar, kanoter och jollar till stora fraktskepp.  Farkosterna har fyllt många funktioner för oss människor. Inspirerade av verk från utställningen Havet på museet arbetar vi med trä, kork och snöre för att skapa våra egna flytande verk. Vi bygger farkoster för vilka syften vi vill: för att göra nya upptäckter, för att frakta dyrbart gods, eller bara för att de är vackra. Fantasin bestämmer!

Upptäcktsresa under ytan

V 26: torsdag – söndag, 1–4 juli, kl 13 – 16
Niels Vonberg, pedagog

I havet gömmer sig både fiskar och massor av andra djur. De kan vara stora eller små, fina eller fula, färgglada eller kamouflerade, väldigt snälla eller kanske lite farliga? Tillsammans med Niels Vonberg, pedagog på Kalmar konstmuseum, dyker vi ner i djupet för att se vilka varelser vi kan tänkas upptäcka. Med fantasins hjälp kanske vi till och med hittar former av liv som ingen någonsin tidigare skådat!

Fossilernas berättelser

V 31: torsdag – söndag, 5–8 augusti, kl 13 – 16
Max Syron konstnär

I havet bevaras minnen från olika tidpunkter ur jordens historia. I sand och sten döljer sig fossil efter djur som en gång levde här och som visar oss hur liv såg ut för miljontals år sen. I den här workshopen använder vi lera, gips och sand för att skapa fossil av livet som det är för oss idag. Vi fångar och bevarar våra minnen och berättelser så att människor kan hitta dem i framtiden.

Konstlabbets Skeppskalas!

V 32: söndag 15 augusti, kl 13-16

Kom och hjälp Oscar Söderström och Max Syron att sjösätta Konstlabbets egen flotte. Under sommaren har konstlabbets deltagare hjälpt till att bygga på en flotte i parken. Nu skall den sjösättas! Flotten får ge sig iväg utan passagerare och vi rekommenderar att mindre barn kommer i målsmans sällskap.

I huset finns det även självgående aktiviteter under sommaren. I ateljén hittar du aktiviteten Under ytan där du på egen hand kan använda fantasin och hjälpa oss fylla vårt hav med havsdjur och växter. Skeppslådan med skapande material bärs ut i parken när det inte är workshop och en audioguide finns tillgänglig för familjer och barn.

Börjar:
Slutar: