• Detta evenemang har redan ägt rum.

Panelsamtal om klimat och framtid – FULLBOKAT!

22/3 klockan 17.3019.15

Kalmar konstmuseum bjuder in till samtal där vi lyfter frågor om klimatkrisen och framtiden.

I utställningen Solastalgia på Kalmar konstmuseum presenteras verk av sex konstnärer.

Verken förhåller sig till frågor om klimatet, människans påverkan av miljön genom konsumtion, produktion och resursfördelning. För den enskilda individen kan man fråga sig om det är möjligt att möta framtidens utmaningar utan att tappa greppet om tillvaron? Hur ska människan och vår livsstil balanseras mot jordens naturresurser?

För att fördjupa samtalet kring klimatförändringarna ur ett samhälls- och kommunikationsperspektiv har vi bjudit in några som arbetar både professionellt och ideellt med klimatfrågor till ett öppet samtal där publiken kan lyssna och ställa frågor.

Program

17.30 Anneli Berglund och Sara Hemmingsson, Kalmar konstmuseum hälsar välkommen. Därefter blir det en visning av utställningen Solastalgia av Niels Vonberg.

18.15 – 19.15 Panelsamtal om klimat och framtid, med inbjudna gäster och efterföljande frågestund. Moderator för samtalet är Martin Gren, professor i kulturgeografi vid Linnéuniversitetet.

Inbjudna gäster i panelen:

Ella Tillema, konstnär, Madeleine Mårtensson, klimat- och energistrateg, Länsstyrelsen i Kalmar, Daphne Thuvesson, Folk och Frö, Kalmar, Marcelo Ketzer, professor i hållbar utveckling, Linnéuniversitetet.

Vi bjuder på kaffe och smörgås.
Anmälan är stängd!
Fritt inträde.