• Detta evenemang har redan ägt rum.

Pride på Kalmar konstmuseum

4 september8 september

I samband med Kalmarsund Pride kommer Kalmar konstmuseum att ha en vecka fylld med aktiviteter. Sexuell identitet och konst har ofta följts åt. Nu lyfter vi detta och ger utrymme för olika queerrelaterade åsikter.

Kick off med tema ”Hur hittar vi varandra?” och visning av vår besöksvärd Niels Vonberg

Datum: 4/9
Tid: 15-16
Pris: entré, 50 kr

Workshop: mapping queer Småland

Datum: 4/9
Tid: 16-17:30
Pris: entré, 50 kr

Tillsammans med gruppen Småland – Queer for Real håller vi en kreativ workshop där vi ägnar oss åt kartläggning av nutiden och visualisera drömmar om framtiden! Vi börjar med en kartläggning av queerpositiva ställen i Småland och fortsätter med att skapa en personlig bild – ett collage av bilder i form av Småland – över hur Småland borde se ut enligt ett queer-perspektiv.

Workshop: Kalmar Queer Quilt

Datum: 5/9
Tid: 16-20
Pris: 100 kr.

En workshop om textil och identitet inspirerad av The AIDS memorial quilts från 80- och 90-tal. Under workshopen får deltagarna med lappteknik själva gestalta sin sexuella identitet i form av en textil lapp. Vad gillar du? Hur ser du dig själv när det gäller sexualitet? Med nål och tråd försöker vi svara på de här frågorna.

Lapparna kommer sedan att sys ihop till ett täcke som vi bär med oss när vi går med i Kalmarsunds Prides parad på lördagen 8/9.

Kan du inte komma på workshopen men vill ändå bidra med din lapp? Hör av dig till oss!

Alternativ guidning till våra utställningar

Hela veckan kommer en alternativ vägledning till våra utställningar finnas tillgänglig som utgår från kroppen, sexualitet och HLBTQ-identitet. Broschyren ingår i det vanliga entrépriset, 50 kr.

Skulle ni vara intresserade av att boka en egen gruppvisning så kontakta oss gärna på info@kalmarkonstmuseum.se eller 0480-42 62 83.

Välkomna!

Börjar: