Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Samtal i utställningsrummet

31 januari klockan 18.0020.00

Tillsammans med Kalmar Zontaklubb och Kvinnojouren i Kalmar bjuder Kalmar konstmuseum in till visning och samtal i Olivia Plenders utställning Hag Nag Harpy Hen. Under kvällen får vi lyssna till Carina Maxson, Kalmar Zontaklubb, och Mari Strålman, Kvinnojouren i Kalmar, som berättar om respektive förenings viktiga arbete för kvinnor och flickor. Vi öppnar upp för ett samtal kring mänskliga rättigheter, jämställdhet och ett samhälle fritt från våld mot kvinnor.

Under kvällen bjuder vi på fika. Entréavgiften betalas genom ett frivilligt bidrag till respektive förening som man kan swisha i receptionen.

Tid: onsdag 31 januari kl. 18.00–20.00
Plats: Kalmar konstmuseum
Pris: frivilligt bidrag till respektive förening som man kan swisha i receptionen

Föranmälan sker till: info@kalmarkonstmuseum.se

 

 

Zonta är en global ideell organisation med ca 25 000 zontor i ett 60-tal länder. Vi zontor arbetar för ökad jämställdhet och för att förhindra våld mot kvinnor och flickor. Vi vill att varje kvinna i världen ska kunna nå sin fulla potential. Vi vill ha en värld där kvinnor har tillgång till alla resurser på samma villkor som män och där ingen kvinna är rädd för våld.

För att detta ska bli verklighet har vi ett nära samarbete med FN och ger finansiellt stöd till projekt för jämställdhet och mänskliga rättigheter, med fokus på kvinnor och flickors hälsa, utbildning och ekonomi samt projekt för att avskaffa könsbaserat våld och barnäktenskap. Zonta arbetar för att förändra attityder och värderingar, allt för att stärka kvinnors och flickors rättigheter. Kalmar Zontaklubb är den lokala klubben som arbetar med och informerar om Zontas arbete.

Vi samlar på olika sätt in pengar som vi skänker till de internationella och lokala projekt som vi stödjer. Zonta ger också varje år ut ett antal stipendier till unga kvinnor. Klubben har idag 47 medlemmar.

För mer information se hemsidan: zonta.se

 

Kvinnojouren och Ungdomsjouren Kalmar vänder sig till kvinnor, barn och unga som varit eller blir utsatta för våld i en nära relation. Vi jobbar för ett jämställt samhälle fritt från våld. I vår verksamhet ingår ett skyddat boende, vi håller stödsamtal och har även en stödchatt. Vi jobbar också förebyggande där vi träffar organisationer, föreningar, pedagoger, företag, politiker och andra.  För ju mer kunskap vi har kring våld i nära relation och vad våld är desto mer kan vi göra. Mäns våld mot kvinnor börjar med killars våld mot tjejer – vi har alla ett ansvar att ställa frågan och vara med och #sabbastämningen.  Brott i nära relationer är ett av våra folkhälsoproblem.

I Sverige uppskattades kostnaderna för könsrelaterat våld mot kvinnor till 16,1 miljarder kronor per år exklusive förlorad livskvalitet. Inkluderas förlorad livskvalitet landade kostnaderna på 39,7 miljarder kronor. (Källa:European Institute for Gender Equality (EIGE) har gjort en beräkning av samhällskostnaderna för könsrelaterat våld i varje EU-medlemsland utifrån en fallstudie från Storbritannien)

Kvinnojouren och Ungdomsjouren Kalmar har funnits sedan 1982 och vi är idag 5 fem anställda och ungefär 20 volontärer. Föreningen är politiskt och religiöst obunden och jobbar för alla människor lika värde. Alla är välkomna att höra av sig till oss.

För mer information se hemsida: unizonjourer.se/kvinnojourenkalmar

Detaljer

Datum:
31 januari
Tid:
18.00–20.00
Evenemang Kategori:

Plats

Kalmar konstmuseum

Arrangörer

Kalmar konstmuseum
Zonta
Kvinnojouren