Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Att påverka det offentliga rummet – i Baltikum och i Sverige

14/2 klockan 13.0015.00

Johnson and Johnson, IF I WERE A RICH MAN, 2010, DVD-video, 5´20´´Med tillstånd av konstnärerna

Samtal kring idéerna bakom utställningen Present Tense, som presenterar konstnärliga strömningar i förhållande till det offentliga rummet i de baltiska städerna. Det offentliga rummet som en plats för omvandling, utbyte och deltagande.

Deltagare är konstnärer och aktivister som K-Lab (Karoliniškės Architecture Lab) från Vilnius, och b210 (ett arkitektkontor från Tallinn som för närvarande är på IASPIS-residens i Kalmar), som presenterar metodik och förslag för intervention i, och omskapande av, offentliga ytor i 1960- till 1980-talens massbostadsområden. Professor och arkitekt Tor Lindstrand från KTH i Stockholm deltar som lokal kommentator, han ger en överblick över sin forskning om hur förändringar över tid tillsammans med nya insikter om det offentliga rummet påverkar vår tids planering och arkitektur i Sverige. Han kommer att fokusera på det pågående projektet att bygga en ny konstinstitution för Botkyrka Konsthall i miljonprogrammet med samma namn, från 1970-talet strax söder om Stockholm. Presentationerna följs av ett samtal, som modereras av curatorerna.

Present Tense är en utställning som sträcker sig utanför museets väggar och utmanar etablerade normer med alternativa konstnärliga strategier, som en reaktion på aktuella förändringar av det offentliga rummet och dess funktion

Presentationer av konstnärer och kuratorer kring samlingsutställningen Present Tense.

Läs mer om Present Tense

Detaljer

Datum:
14/2
Tid:
13.00–15.00
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:

Plats

Kalmar konstmuseum

Arrangör

Kalmar konstmuseum