• Detta evenemang har redan ägt rum.

Stickaktivism – avslutningen

5/9 klockan 12.00

En 2,2km lång halsduk

Den 5 september är sista dagen för utställningen Stickaktivism – Nystan mot genusrelaterat våld. Det firar vi genom att anordna en parkstickning utanför museet för en sista chans att bidra till halsduken och för att sy ihop alla bidrag vi fått under utställningstiden.

Mellan kl 12 och 16 finns vi i parken på museets sjösida. Här finns det gott om plats att hålla avstånd och vi bjuder på fika.

Vi kommer att ha ett litet program, bl.a. kommer Frida Arnqvist Engström från nättidningen Kurbits och berättar mer om gerillaslöjd. Många av föreningarna som bidragit till halsduken, t.ex. Sticka för Fred, Zonta Kalmar, Kvinnojouren och Hemslöjden, kommer också vara på plats och kan kort presentera sig och sitt arbete.

Vi kommer också att få en hälsning från Spanien och organisationen Harituz som ligger bakom projektet med den långa halsduken.

Dagen sammanfaller också både med avslutningen av Kalmarsund Pride, vilket vi passar på att belysa, och Hemslöjdens dag. Hemslöjden i Kalmar län besöker oss och livesänder från dagen.

Program:
12:00 – Parkstickningen börjar
13:00 – Olika föreningar som bidragit till halsduken får möjlighet att presentera sig
13:30 – Poesi-läsning av Anna Winberg följt av samtal med Niels Vonberg, Kalmar konstmuseum
14:00 – Frida Arnqvist Engström från nättidningen Kurbits berättar mer om gerillaslöjd och hantverket som metod för att uttrycka, kommentera, protestera eller manifestera.
15:00-16:00 – Vi syr ihop alla bidragen som lämnats in till museet under sommaren, mäter hur långt vårt bidrag blivit och avslutar sticksommaren och vår del i världens längsta stickning!

Varmt välkomna!

Evenemang Kategori: