Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sydosten United 2022: Kickoff ”Vårt Nationalmuseum”

13/11 klockan 14.0016.00

Karta över Småland, Öland och Blekinge

Hösten 2022 är Sydosten United tillbaka, vår jurybedömda salong öppen för både amatörer och professionella med anknytning till de tre landskapen i sydost: Småland, Öland eller Blekinge.

Ni vet redan att vi slår ihop utställningen till en gemensam för konst, design, slöjd och konsthantverk. Nu kommer nästa nyhet. Sydosten United 2022 kommer att ha ett tema: Vårt Nationalmuseum!

Om vi i Småland, Blekinge och på Öland skulle skapa en egen paviljong på Nationalmuseum, en som representerar vår sydostliga del av nationen, hur skulle vi vilja att den såg ut? Hur skulle vår identitet målas upp? Vilka form- och bildvärldar skulle ges utrymme? Vilka teman skulle ta ton?

Vi vill undersöka det med er och skapa en Sydosten på Kalmar konstmuseum 2022 som beskriver oss. En utställning som omfamnar både amatörer och professionella och som rymmer både tradition och förnyelse. En salong där våra konstnärliga språk berättar om livet här. Om hemmen, naturen och kulturen. Konstverk som talar om våra lustar, rädslor, frågeställningar och drömmar.

Välkomna på en kickoff tillsammans med Markus Emilsson, curator för Sydosten United 2022. Här kommer ni få möjligheten att samlas, diskutera temat och utgångspunkter och vem vet, kanske hitta potentiella nya samarbeten?

Skicka din anmälan till oss på info@kalmarkonstmuseum.se.

 

I Sydosten United 2022 har Kalmar konstmuseum valt att slå samman konst, design, slöjd och konsthantverk. De är olika former av materialiserande men de förenas under ett gemensamt paraply av berättande. De utgör alternativa språk för att utforska, beskriva och ifrågasätta vår omvärld och tillvaro. Förhoppningen inför Sydosten United 2022 är en rik dialog med många uttryck där måleri, video, träsnideri, foto, silver, glas, textil, metall, papier mâché, plastpärlor, tvålslöjd och mycket mer får berätta om oss, här och nu, och skapa ett sydostligt Nationalmuseum 2022.

Vi ses den 13 november – vårt första steg tillsammans mot ansökningstidens öppnande i början av sommaren 2022!

Detaljer

Datum:
13/11
Tid:
14.00–16.00
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Kalmar konstmuseum

Arrangör

Kalmar konstmuseum