• Detta evenemang har redan ägt rum.

Sydosten United: Visning med gäster – ett samtal om liv och död

30 november klockan 14.00

Mia Ångman Astronauterna

Design, slöjd och konsthantverk är ett aktivt görande men också ett uttryck och ett universellt språk. Vad säger objekten? Hur har de skapats och hur kan vi läsa dem? Vad kan vi förstå och upptäcka genom den kommunikation som genom materialet uppstår i mötet med verken?

Vid två tillfällen under utställningsperioden för Sydosten United bjuder vi in till specialvisningar. Vi kallar dem Visning med Gäster och tillsammans med curator och några av de konstnärer som deltar i Sydosten United fördjupar vi oss i utvalda verk och teman i utställningen. Visningarna ingår i biljettpriset och ingen föranmälan krävs.

Årets jury fångades av de utvalda bidragens magiska vardaglighet och i sin motivering skrev de “Ur vardagen tar tingen och föremål sin form genom göranden, materialitet, skaparlust och humor. Men där framträder även teman om liv och död och berättelser om det sköra och starka i att vara människa.”

Vi har låtit oss inspirerats av deras motivering och de två tillfällena av Visning med Gäster har olika ledmotiv och samtalsfokus.

30/11 Ett samtal om liv och död

Delar av de verk som visas i utställningen tar tydligt avstamp i tankar kring livet och döden.  Döden, ständigt närvarande, ofta betraktad som ett hot och något som många av oss värjer oss mot att prata om. Döden, som både förfärar och förtrollar, en ofrånkomlig del av livet, som vi alla berörs av och som i sin obönhörlighet så ofta inspirerat oss genom historien.

Den 30/11 bjuder vi in till samtal om livet och döden med några av de konstnärer som arbetat med det som tema i de bidrag som nu visas på Sydosten United. Det blir en mix av personliga berättelser och generella tankefigurer kring livet och döden där verken i utställningen blir våra utgångspunkter i visningen och samtalet. Medverkande konsnärer är Louise Hävre, Britt-Marie Sjöberg och Mia Ångman, samtalet leds av Camilla Ed.

Bild: Mia Ångman, Astronauterna

Evenemang Kategori: