Workshop: Den magiska skrivande maskinen

27 mars klockan 17.3019.30

Den magiska skrivmaskinen – en workshop för alla

I vår workshop Den magiska skrivande maskinen använder vi vår skrivande förmåga för att skapa och utforska nya möjligheter. Vi utgår från Professor Balthazars värld och löser alla deltagarnas problem genom fantasi och skrift. Den här skriv-workshopen begränsas dock inte bara till språk. Vi skriver med material som skapats med tryck, tråd och sax. Därtill skriver vi på vilket språk som helst. Genom performativa och automatiska skriv- och ritövningar blir vi den skrivande maskinen.

Den magiska skrivande maskinen är en lekfull skrivworkshop för alla där vi vill utmana din skrivande uttryckningsförmåga.

Workshoppen hålls den 27/3 i utställningsrummet på 2:a våningen från 17.30 till 19.30. Skrivverkstaden kommer att ledas av Cassandra Troyan, och Zeenath Hasan som också ledde vår förra skriv-workshop.

Deltagande kostar vanligt entrépris (50 kr). Studenter har fri entré på onsdagar! Kaffe och fika kommer finnas. Anmäl dig till info@kalmarkonstmuseum.se för att försäkra dig om en plats.

Om Zeenath och Cassandra:
Zeenath Hasan skriver med mat som material för hennes konfigurationer av vad ätaren, kocken och odlaren kan vara runt det intrasslade matbordet. Hon har kallats en etnograf, fixare, designer, lärare och mamma, i den ordningen. Kontakt: lab@zeenathhasan.net

Cassandra Troyan är författare, lärare och konstnär vars arbete gör ingripanden inom teorin, politiken och kulturen om genrer av spekulativ fiktion, skräck, fantasi, memoarer och historisk omformulering. Hon är författare till flera böcker och poesiböcker, den senaste är A Theory in Tears (ANNOTATIONS & CASES FOR FREEDOM & PROSTITUTION) (Kenning Editions 2016). Hennes arbete finns presenterat, utfört och visat i en mängd olika sammanhang.

———–

In our workshop The magical writing machine we use our writing ability to create and research new opportunities. Based on Professor Balthazar’s world, participants solve problems using their imagination and through writing. This writing workshop is not limited by language, we write with materials such as thread and scissors. We also write in any language. Through performative and automatic writing and drawing exercises, we become the writing machine.

The magical writing machine is a playful writing workshop for everyone who wants to challenge their writing ability. The workshop will be held 27/3 in the exhibition room on the 2nd floor and runs from 17.30 to 19.30. The writing workshop will be led by Cassandra Troyan and Zeenath Hasan who also led our previous writing workshop. It is best to sign up at info@kalmarkonstmuseum.se to assure yourself of a place in the workshop.

Participation costs SEK 50. However, students have free entrace on Wednesdays, including this Wednesday evening. Fika is included.

About Zeenath and Cassandra:
Zeenath Hasan writes text with food as material for her configurations of what the eater, cook and grower can be around the entangled dining table. She has been called an ethnographer, fixer, designer, teacher and mom, in that order. Contact: lab@zeenathhasan.net

Cassandra Troyan is a writer, teacher, and artist whose work makes interventions in the spheres of theory, politics, and culture across the genres of speculative fiction, horror, fantasy, memoir, and historical re-enactment. They are the author of several books and chapbooks of poetry, most recently A Theory in Tears (ANNOTATIONS & CASES FOR FREEDOM & PROSTITUTION) (Kenning Editions 2016), and have presented, performed, or screened their work widely. onemurderleadstoanother.com

27 mars
Evenemang Kategori: