• Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop: Positiv Besatthet

18 januari klockan 14.0017.00

VAD? Vår workshop Positiv Besatthet är en skrivarworkshop där deltagarna får fördjupa sig i vår utställning Madness and Civilization. En kort guidad tur följs av en workshop där deltagarna kommer att använda verk från Madness and Civilization för att skriva fiktion. Skrivworkshopen kommer att ledas av Cassandra Troyan – universitetslektor och programkoordinator för Visual Communication + Change vid Linnéuniversitetet, tillsammans med Zeenath Hasan – universitetslektor och programkoordinator för mastersutbildningen i design vid Linnéuniversitetet.

HUR? Hur formar historien oss när det gäller kultur, plats och tid? Hur kan vi utveckla nya sätt att utforska andra historiska berättelser? Skulle detta också kunna förändra vår uppfattning om det förflutna, och vem är inblandad i denna konstruktion? I denna workshop kommer vi att använda spekulativ fiktion som verktyg för att både återskapa och stå emot det vi tror vi vet om vår historia och vår samtid.

Deltagare förväntas ha läst Octavia Butlers Parable of the Sower i sin helhet. Boken är skriven som en dagbok av huvudpersonen. På skrivworkshopen skriver vi ur ett första- och tredjepersonsperspektiv.

Vi kommer skriva ur perspektivet av den hyper-empatiska Lauren Oya Olamina – huvudperson i sci-fi-romanen Parable of the Sower från 1993 av den afroamerikanska författarinnan Octavia Butler. Olamina har förmågan att känna dubbel smärta, både sin egen och den hos människor i sin närhet. Olamina lever dessutom i ett samhälle genomsyrat av ekonomisk ojämlikhet och klimatförändringar.

VAR, KOSTNAD, ANMÄLAN? Workshopen kommer äga rum i själva utställningsrummet på plan 2, Kalmar konstmuseum. Inträde och deltagande är gratis, men antalet platser är begränsat. Deltagare köper Octavia Butlers roman själva och tar med eget skrivmaterial. Kaffe och te bjuder Kalmar konstmuseum på. Anmäl dig till info@kalmarkonstmuseum.se med ditt namn och en glad kommentar!

ENGELSKA? Ja, workshopen kommer att hållas på engelska. Men kom ihåg att workshopen är en trygg plats där ömsesidig respekt råder. Du behöver inte vara nästa Astrid Lindgren, Toni Morrison eller Chinua Achebe. Denna workshop kommer handla om konst, texter och empati.

Evenemang Kategori:

Plan 2

Kalmar konstmuseum i sambrbete med Linnéuniversitetet