Gå två betala för en på Louisiana i Danmark

utsikt över ett soligt Öresund från Louisiana

Medlemmar i Kalmar konstförening erbjuds rabatt på entrén till populära Louisiana Museum, gå två betala för en. Passa på att göra en utflykt till Louisiana utanför Köpenhamn, se den världsberömda samlingen och specialutställningar, och njut av lunch eller middag i museets café med hänförande utsikt över Öresund samt utforska designshopen med dansk design och museets populära affischer.

Vad: Rabatt på entrébiljett. Gå två betala för en. Förmånen gäller obegränsat antal gånger, medlemskort visas i entrén på Louisiana. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Erbjudande gäller: Medlemmar i Kalmar konstförening mot uppvisande av giltigt medlemskort.

Period: löpande från september, 2021.

 

Om museet

Louisiana är museet för alla konstälskare som drar besökare från hela världen för att uppleva den välkända samlingen med modernismens och samtidens stora konstnärer. Museets bjuder in naturen i upplevelsen som Giacomettisalen med dess stora fönster mot näckrosdammen, eller oändligheten när man stiger in i Yayoi Kusamas Infinity Room. I den vackra skulpturparken med utsikt över Öresund finns hela 45 större verk av bl a Alexander Calder, Alijca Kwade, Henry Moore och Richard Serra.

På Louisiana Café sitter man bekvämt med utsikt över park och hav och njuter av lunch och middag. Ett besök med aktuella utställningar, samlingen, restaurant samt shop tar från 2,5 till 4 timmar men man kan tillbringa en hel dag på museet – eller varför inte en kväll då det är öppet till kl. 22 på vardagar? Det är fri parkering på museet. Tar man tåg till Humlebæk Station är det 10 minuters promenad till museet. Mer information om utställningar, öppettider och besöket på https://louisiana.dk .

Resa till Danmark

Ha Covidbevis tillgängligt och ta reda på aktuell information om vad som gäller för resor mellan Danmark och Sverige på https://coronasmitte.dk.

 

Aktuellt hösten 2021

Hösten 2021 visar man Karin Mamma Anderssons rosade utställning (till 10 oktober 2021), den första med en levande svensk konstnär på museet, den uppmärksammade amerikanske konstnären Arthur Jafa (till 31 oktober 2021) som fick Guldlejonet på Venedigbiennalen 2019 och den dansk-grönländska konstnären Pia Arke (till 2 januari 2022). På gång under året är även Mika Rottenberg och Jens Adolf Jerichau samt presentationer av nya verk i den ständigt växande samlingen av bl a Louise Bourgeois och Andy Warhol.

Foto: Kim Hansen